Χάος στο Νοσοκομείο Λευκωσίας: Υπερπλήρεις θάλαμοι - Κατηλειμμένες και οι κλίνες στις πρώτες βοήθειες

Υπερπλήρης οι κλίνες στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας με αποτέλεσμα τα κρεβάτια των πρώτων βοηθειών να είναι κατηλλειμένα με ασθενείς που αναμένουν για εισαγωγή και να προκαλείται το αδιαχώρητο εδώ και ημέρες. Έκκληση απευθύνει ο αναπληρωτής διευθυντής των πρώτων βοηθειών στους ασθενείς τους οποίους καλεί να επισκέπτονται τις πρώτες βοήθειες μόνο επείγοντα περιστατικά.

Χάος για ακόμη μία φορά στις πρώτες βοήθειες του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας με αποτέλεσμα ο διευθυντής του τμήματος ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών Αντρεας Ηλιάδη να απευθύνει δραματική έκκληση προς τους πολίτες να επισκέπτονται τις πρώτες βοήθειες μόνο έάν πρόκειται για πολύ επείγοντα περιστατικά . Σε αντίθετη περίπτωση να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως είπε ο κύριος Ηλιάδης «Προσέρχονται πολλά περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν στα εξωτερικά ιατρεία καταλαβαίνεται ότι αυτά λειτουργούν και εις βάρος των άλλων περιστατικών που είναι πιο σοβαρά έχουμε την πληρότητα του νοσοκομείου σε κλινες είναι πληρες το νοσοκομείο. Τα περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στα εξωτερικά ιατρεία το επαναλαμβάνω κάννω έκκληση στον κόσμο.

Όπως εξήγησε ο κυριος Ηλιάδης ο αυξημένος αριθμός ασθενών άρχισε να παρουσιάζεται εδώ και ημέρες και αυτό επειδή έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ασθενών με χρόνιες παθήσεις κυρίως ηλικιωμένων , που χρειάζονται να εισαχθούν σε θαλάμους όπου οι κλίνες είναι κατηλειμένες .

 «Χρειάζονται να γινουν εισαγωγή γίνονται εισαγωγές έτσι τα κρεβάτια μας είναι γεμάτα είναι περιορισμένες οι δυνατότητες που έχουμε»

Αποτέλεσμα , οι ασθενείς να αναμένουν το λιγότερο 5 με 6 ώρες για να εξεταστούν αλλά και 10 ώρες για να εισαχθούν σε θαλάμους εαν κριθεί απαραιτητο. Ο κυριος Ηλιάδης ανέφερε επίσης πως η κατάσταση επιδεινώνεται και λόγο της υποστελέχωσης πρόβλημα το οποίο δυστυχώς ακόμη δεν έχει λυθεί.


Ευγενία Σέργη

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.