Κάνε πέντε σκέψεις πριν παίξεις στοίχημα

Μετά την εκστρατεία υπευθύνου παιχνιδιού που έφερε τον τίτλο «Δίλημμα», έρχεται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων μία νέα εκστρατεία, με τίτλο «Σκέψεις». Μέσω της εκστρατείας προτρέπονται οι παίκτες να σκεφτούν πριν ασχοληθούν με το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι.

Η νέα εκστρατεία της εθνικής αρχή στοιχημάτων με τίτλο «Σκέψεις» θα υλοποιηθεί με σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων, για ομάδες-στόχους που έχει προσδιορίσει η Αρχή. 

Μεταξύ άλλων οι ομάδες περιλαμβάνουν ανήλικους, άτομα τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και άτομα που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια. Η νέα εκστρατεία διαδέχεται την εκστρατεία «Διλλήματα» που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το υπεύθυνο παιχνίδι. 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, έχουν θέσει τον παίκτη σε δίλλημα, τώρα θα θέσουν στον παίκτη και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο όπως επίσης και στα άτομα κάτω των 18 την σκέψη και τον προβληματισμό με ποιο τρόπο θέλει να συμμετέχει στο τυχερό παιχνίδι. 

Το βασικό μήνυμα προς τον παίκτη είναι «εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το τυχερό παιχνίδι κάνε πέντε σκέψεις πριν να παίξεις». 

Και οι πέντε σκέψεις είναι: 
1. Μάθε πριν παίξεις 
2. Βάλε όρια 
3. Αυτό-αξιολόγηση 
4. Αντιμετώπισε με θάρρος το πρόβλημα 
5. Είναι παιχνίδι, μην το ξεχνάς 


Η κυρία Φιάκκου δήλωσε επίσης πως στις 8 με 14 Οκτωβρίου 2018 θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά η εβδομάδα υπευθύνου παιχνιδιού και εκεί θα καλεστούν οι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού, με στόχο να εμπλακούν όλοι οι φορείς. 

Η εκστρατεία «Διλήμματα» αξιολογήθηκε και μέσω ποσοτικής έρευνας απόδοσης, που κατέδειξε ότι το 74% του πληθυσμού έχει θετική άποψη για τη διεξαχθείσα εκστρατεία υπεύθυνου παιχνιδιού. Επιπλέον, η νέα εκστρατεία εκπονήθηκε στη βάση του δεδομένου ότι το 75% των Κυπρίων συμμετέχει σε στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...