Μανδύας προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Ο ΑΝΤ1 πρωτοστατεί στο Ευρωπρόγραμμα Bloomen

Πρωτοπορεί και στον τομέα της ψηφιακής ανάπτυξης ο ΑΝΤ1, καθώς συμμετέχει, μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Bloomen, που συμβάλλει στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί αυτές τις μέρες στη Λευκωσία συνέδριο της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας.

Στρατηγικός συνεργάτης ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που αναπτύσσει την πρακτική εφαρμογή τεχνολογίας blockchain, μέσω του σχεδίου Bloomen, είναι ο ΑΝΤ1.

Πρόκειται για σύστημα το οποίο αποτελείται από αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών που φροντίζουν να καταγράφουν οποιαδήποτε κίνηση γίνεται βάση ψηφιακού νομίσματος τύπου Bitcoin.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στην καταγραφή και διανομή πνευματικών δικαιωμάτων με διαφανή και δίκαιο τρόπο, και αυτό είναι το αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο της κοινοπραξίας, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες στη Λευκωσία ο ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης ΑΝΤ1 Μιχάλης Οδυσσέως «Εχουμε τη δυνατότητα να καινοτομούμε πάνω στις ήδη προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε για τη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού μέσα από το ΑΝΤ1 Web TV. Όλα αυτά είναι δυνατά μέσω ενός σχεδίου που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την προστασία και διανομή περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.»

 «Το blockchain είναι μία διανεμητική τεχνολογία που σου επιτρέπει να διατηρείς πληροφορίες που δεν ανήκουν σε κανένα συγκεκριμένα αλλά τις μοιράζονται από όλους που συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο -γιατί περί αυτού πρόκειται- ανθρώπων που μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες.»  εξηγεί ο Διευθυντής έρευνεας και καινοτομίας Worldline atos.

Το σχέδιο Bloomen θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια.


TAGS:  

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.