Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

ΕΔΥ καλεί βουλή για αξιολόγηση στο δημόσιο. "Εγκλωβισμένοι" στο σύστημα οι ικανοί υπάλληλοι

Τις διαδικασίες πρόσληψης στη δημόσια υπηρεσία και αξιολόγησης των υπαλλήλων, εξέτασε η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Εκκληση από τον Πρόεδρο της ΕΔΥ να αλλάξει η διαδικασία αξιολόγησης, διότι οι ικανοί υπάλληλοι είναι «εγκλωβισμένοι» από το αναξιοκρατικό σύστημα.

Τον τρόπο προσλήψεως στην δημόσια υπηρεσία και αξιολόγησης των υπαλλήλων εξέτασε σήμερα η επιτροπή θεσμών της βουλής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αξιολογήσεις και τελικά δεν προάγονται οι καλύτεροι.

Εγκλωβισμένοι στην δημόσια υπηρεσία οι υπάλληλοι της λόγο του τρόπου αξιολόγησης. Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν ενώπιον της επιτροπής θεσμών της βουλής το 93,4% των υπαλλήλων αξιολογούνται ως άριστοι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως αντικίνητρο στην παραγωγικότητα τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υιοθετήσουν ένα τρόπο αξιολόγησης που να αναδεικνύει τους ικανούς.

Όπως είπε ο κύριος Παπαγεωργίου «Αρχικά προσλαμβάνεις τα καλύτερα μυαλά και μετά εγκλωβίζονται . Υπάρχουν κέντρα αξιολόγησης με προσομοιωτές σαν την πραγματικότητα.»

 «Έχει αντίκτυπο στον υπάλληλο όταν ο άλλος γνωρίζει ότι κανείς δεν θα προσέξει αν δουλεύει ή όχι.»είπε ο Πρόεδρος  Επιτροπής θεσμών βουλής Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Όσον αφορά το σύστημα των προσλήψεων αναφέρθηκε ότι αυτό είναι άριστο και πως μέσα από την αξιολόγηση προσλαμβάνονται οι καλύτεροι.
Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.