Τα πάνω-κάτω με τα τετράμηνα από τη νέα χρονιά

Την αναβολή της εφαρμογής των εξετάσεων στα σχολεία ανα τετράμηνο ζητά μερίδα των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Έτοιμο το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει τις εισηγήσεις εκπαιδευτικών και γονέων.

Αβέβαιο το μέλλον των τετράμηνων εξετάσεων στα σχολεία παρά την αποδοχή απο τον υπουργό Παιδείας των εισηγήσεων των εμπλεκομένων. Όπως διαφάνηκε ενώπιον της Επιτροπης Παιδείας της βουλης η πλειοψηφία των κομμάτων τάσσεται υπέρ της αναβολής της εφαρμογής τους τον Σεπτέμβριο. 

Ο Κώστας Χαμπιαούρης ενώπιον της επιτροπής ανέφερε ότι οι εξετάσεις θα γίνονται το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και οι επόμενες τον Μάιο. Μειώνεται η εξεταστέα ύλη η οποία θα είναι εκπαιδευτικό υλικό 25 εβδομάδων και οι μαθητές θα εξετάζονται σε υλικό 22 εβδομάδων, τα δοκίμια θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές και θα καταρτίζονται απο το υπουργείο παιδείας ενώ οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν σεμινάρια 

"Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες όσων έχουν αντίθετη άποψη και θέλοντας να είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στο διάλογο με όλους τους εταίρους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βελτιωτικές ρυθμίσεις για να βρούμε συγκλίσεις και να αποφύγουμε την οποιαδήποτε αντιπαράθεση και την αναβολή των τετραμήνων", εξηγησε ο Υπουργος Παιδείας.  

Υπέρ της αναβολής για φέτος τάσσονται οργανωμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την υφυστάμενη νομοθεσια θα πρέπει τα οι εξετάσεις στα σχολεία ανα τετράμηνο να εφαρμοστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εκτός και αν η ολομέλεια της βουλής εγκρίνει προταση νόμου που προνοεί αναβολή. 

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.