ΔΗΣΥ: Θέμα της αστυνομίας οι προαγωγές

Συνάντηση ηγεσίας της Αστυνομίας με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αρχηγείο της Δύναμης. Συζητήθηκαν οι προσπάθειες πάταξης της εγκληματικότητας αλλά και μεταρρύθμισης της Δύναμης.Την ανάγκη απεξάρτησης της αστυνομίας από το πολιτικό σύστημα και την οποιαδήποτε εξουσία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.


Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αντιπροσωπεία του κόμματος του με την ηγεσία της Δύναμης, ο κ. Νεοφύτου έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των προαγωγών:

"Οι προαγωγές στις ανώτατες βαθμίδες γίνονται από τον εκάστοτε υπουργό δικαιοσύνη. Οι δε προαγωγές σε ανώτερους βαθμούς στην Αστυνομία, κατόπιν της έγκρισης του εκάστοτε υπουργού δικαιοσύνη. Εμείς δηλώνουμε από τώρα: Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει όπως το σχεδιάζει και το σκέφτεται η Αστυνομία". 

Πρόσθεσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει την προσπάθεια για διόρθωση κενών και παραλείψεων με σκοπό την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Από πλευράς του ο αρχηγός της Δύναμης Ζαχαρίαs Χρυσοστόμου, ανέλυσε με βάση στατιστικά στοιχεία την εγκληματικότητα στο νησί, καθώς επίσης και τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητες της Αστυνομίας: "Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόληψη και πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για μεταρρύθμιση της Αστυνομίας ως Οργανισμού".

Τέλος ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για την κοινοβουλευτική στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλεται για μεταρρύθμιση της Αστυνομίας. 
 


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.