Ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τη διαφήμιση τροφίμων σε παιδιά

Το πως οι διαφημίσεις τροφίμων και ποτών που απευθύνονται σε παιδιά ,μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της παχυσαρκίας στην Κυπρο που έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, συζητήθηκε στο πλαίσιο διάλεξης με την συμμετοχή της Αρχής ραδιοτηλεόρασης, του φορέα ελέγχου διαφήμισης και του Υπουργείου Υγείας.

Σε εισηγήσεις για εκσυγχρονισμό της εθνικής νομοθεσίας σε σχέση με το περιεχόμενο των διαφημίσεων τροφίμων για προστασία των παιδιών προχωρεί η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Την πρόθεση της Αρχής εξήγγειλε η προεδρος της Ρόνα Πετρή Κασάπη στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Η διαφήμιση τροφίμων σε παιδιά». 


Οπτικοακουστικά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αναπτύσσοντας κώδικες δεοντολογίας σχετικά με τις ακατάλληλες εμπορικές ανακοινώσεις οι οποίες συνοδεύουν η περιλαμβάνονται σε παιδικά προγράμματα σχετικά με τρόφιμα και ποτά που περιέχουν ουσίες με επιπτώσεις στην διατροφή τους με συστατικά όπως λιπαρά αλάτι και σάγχαρα. Η διευθύντρια του φορέα ελέγχου διαφήμισης αναφέρθηκε στο τι μπορεί να γίνει στην Κύπρο σε σχέση με την διαφήμιση. 

Στην διάλεξη παρουσιάστηκαν στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία στην Κύπρο με αποκαρδιωτικά όπως λέχθηκε στατιστικά. Κατά την διετία 2015- 2017 διεφάνει πως το 41 με 43 τοις εκατό των απιδιών ηλικίας 6 με 9 ετών είναι παχύσαρκα κατέχοντας την δυσάρεστη πρωτιά. 
 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.