Αδεια οδήγησης από τα 17 αποφάσισε το Υπουργικό

Πράσινο φως από το Υπουργικό συμβούλιο για μαθητική άδεια από την ηλικία των 17 ετών ενώ καθίσταται υποχρεωτική η ετήσια παρουσίαση πιστοποιητικού υγείας για πρόσωπα άνω των 76 ετών για ανανέωση της άδειας οδήγησης.

Απόκτηση άδειας μαθητευόμενου οδηγού απο την ηλικία των 17 ετών ενέκρινε το πρωί το Υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κλέλια Βασιλείου τα μαθήματα καθίστανται υποχρεωτικα.

Αλλαγές όμως επέρχονται και για τους οδηγούς άνω των 76 ετών: «Επίσης στο ίδιο πλαίσιο, και για λόγους πρόληψης ατυχημάτων, καθίσταται υποχρεωτική η ετήσια παρουσίαση πιστοποιητικού υγείας για πρόσωπα άνω των 76 ετών μαζί με την αίτηση για ανανέωση άδειας οδήγησης τους».

Πράσινο φως όμως έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο και για απαλλαγή των οχημάτων που ανήκουν η χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρίες, από τα τέλη κυκλοφορίας. Η απόφαση για τροποποίηση της νομοθεσίας λήφθηκε μετά από γραπτό αίτημα του διοικητικού συμβουλίου Αγκαλιάς- Ελπιδας της παγκύπριας οργάνωσης γονέων και φίλων με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις. Επίσης το Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον προυπολογισμό της εταιρείας υδρογοναθράκων για το έτος 2018. 
 
«Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει πέραν των μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών, ποσά για Νομικούς Εμπορικούς και Τεχνικούς Συμβούλους, λογισμικά προγράμματα και απρόβλεπτες δαπάνες. Το γεγονός επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το ενεργειακό πλάνο της Κυπριακής Δημοκρατίας υλοποιείται κανονικά», εξηγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εγκρίθηκε επισης ο προϋπολογισμός της αρχής παιγνίων και εποπτείας Καζίνου για το 2018 και σύμφωνα με την κυρία Βασιλειου η κυβέρνηση πέραν της υλοποίησης του έργου διασφαλίζει μέσω της Αρχής την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους περίπου τεσσεράμισι εκατομμυρίων ευρώ. 
 Ευγενία Σέργη

yiannis

19/06/2018>15:36

βλακειες σημερα ειμουν στο γραφείο του πολιτη και δεν μπορούσαν να μου δώσουν την μαθητική διοτι δεν αποφασιστικε ακομα ειπαν

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κωνσταντίνα

17/06/2018>10:40

Καλημέρα ! Που μπορούμε να μάθουμε περισσότερα όσον αφορά για τη απόκτηση της άδειας αυτοκινήτου από τα 17; Για ποια μαθήματα μιλά που είναι υποχρεωτικά ;; Ισχύει απο τώρα αυτός ο νόμος; Σε 2 εβδομάδες κλείνω τα 17

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.