Ερευνα για τις Παγκύπριες Φυσικής ζητά η Βουλή - Ποιος θεματοθέτης σύνταξε την ερώτηση με τις ασάφειες

Έρευνα ζητά η Επιτροπή Παιδείας της βουλής για το δοκίμιο της φυσικής στις παγκύπριες εξετάσεις. Ταυτόχρονα ζητά να μαθαίνει τους θεματοθέτες.

Την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με το ασαφές ερώτημα στο δοκίμιο της φυσικής στις παγκύπριες εξετάσεις ζήτησε η επιτροπή παιδείας της βουλής. 

Μάλιστα οι βουλευτές μέλη της επιτροπής καυτηρίασαν το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει από μόνο του στη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας. Τονίστηκε πως αυτή δεν θα πρέπει να διεξαχθεί από άλλον εκπαιδευτικό. 

Η επιτροπή εξέτασε σήμερα τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τις παγκύπριες εξετάσεις ενώ τονίστηκε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του θεσμού. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε: 

"Δεν μπορεί να συμβαίνουν κάποια πράγματα και πολύ δε περισσότερο να επαναλαμβάνονται αυτά και ως να μην συμβαίνει τίποτα και ούτε να τα ερευνούμε, ούτε οτιδήποτε. Ζητούμε, απαιτούμε, διεκδικούμε να γίνει διοικητική έρευνα με σκοπό να εντοπίσουμε την πηγή του λάθους ή τις πηγές των λαθών".

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να βρίσκονται στο απυρόβλητο οι θεματοθέτες και δεν μπορεί να είναι στο κρυπτό, παρόλα τα λάθη τα οποία κατά καιρούς κάνουν και μάλιστα αν και εφόσον αυτά επαναλαμβάνονται. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την λάθος άσκηση της φυσικής δόθηκαν οι 10 βαθμοί στους μαθητές αλλά και επιπλέον μονάδες σε αυτούς που έλυσαν μέρος της. 


 


Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

jar

10/06/2018>21:56

Απ' ότι φαίνεται δεν θα τιμωρηθεί κανένας για το δοκίμιο φυσικής. Από την μέρα που διέταξαν διοικητικήν έρευνα για το δοκίμιο φυσικής στις παγκύπριες εξετάσεις το έθαψαν κανονικά και με τον νόμο. Έτσι είναι σ' αυτόν τον τόπο. Όλοι οι ένοχοι αθωώνονται, προάγονται και εμείς τους χειροκροτάμε. "Ζήτω στα φροντιστήρια των επιθεωρητών, ζήτω στα φροντιστήρια των θεματοθετών". "Ζήτω στα φροντιστήρια των διορισμένων καθηγητών", ζήτω στην κυπριακή νοοτροπία (σιωπά να περάσουμε)". Συγχαρητήρια και πάλιν σε όλη την σήψη και την διαφθορά. Και πάλιν διέπρευσεν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.