Στο στάδιο αξιολόγησης κινδύνου για το ΕΕΕ

Ραγδαία αυξήθηκαν οι οικογένειες που, χάρη στου ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έχουν πλέον πρόσβαση σε βασικά υλικά αγαθά, εξήγησαν σήμερα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας προς μέλη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ελάχιστου Εισοδήματος.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη αξιολόγησης κινδύνου για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να δείχνουν ότι αυξήθηκαν κατά πολύ οι οικογένειες που, χάρη στο μέτρο, έχουν πλέον πρόσβαση σε βασικά υλικά αγαθά.

Αυτό εξήγησαν κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Εργασίας προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε συνάντηση στο πλαίσιο εκστρατείας για την θέσπιση του μέτρου ως ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Χρίστος Μαληκκίδης ανέφερε πως «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Τους ενημερώσαμε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Την εξέλιξη του σχεδίου, και ανταλλάξαμε απόψεις για βελτιώσεις του συστήματος.»

Από την πλευρά του ο Εθνικός συντονιστής του Ευρωπαϊκού δικτύου ΕΕΕ, Νίκος Σατσιάς ανέφερε πως  «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση, είχαμε μια ανοικτή συζήτηση, για όλα τα θέματα που αφορούν το ΕΕΕ.»

29,000 οικογένειες επωφελούνται του μέτρου και το κράτος δαπανεί για το σκοπό αυτό 255,000,000 ετησίως.

Το δίκτυο πραγματοποιεί ενημερωτική περιοδεία με λεωφορείο, το Ευρωπαϊκό Ταξίδι Ελάχιστου Εισοδήματος, και στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συνάντηση, μέλη του δικτύου πήγαν στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.