Καταγγελίες γονέων: Ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί - Ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση μαθητών

Παίρνουν προαγωγές γιατί υπηρετούν συνδικαλιστικές οργανώσεις.- Δεκάδες εκπαιδευτικοί είναι απαλλαγμένοι από τα καθήκοντα τους για να υπηρετούν τον συνδικαλισμό στοιχίζοντας στο κράτος 1 εκ. ευρώ ετησίως

Σε καταγγελίες για ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς και για προαγωγές εκπαιδευτικών που απέχουν για χρόνια από την διδασκαλία προχώρησε  η Συνομοσπονδία γονέων σε σημερινή της δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον άτυχο μαθητή.

Η συνομοσπονδία γονέων αναφέρει πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν φτάσει στα χέρια της, επιστολές από γονείς που καταγγέλλουν ανεπάρκεια εκπαιδευτικών σε ανάρμοστες συμπεριφορές ή και παρενοχλήσεις μαθητών, οι οποίες καταγγέλθηκαν σε ΥΠΠ και σε αστυνομία. Συνεχίζοντας αναφέρει πως δεν γίνεται να μην υπάρχουν ευέλικτες διαδικασίες για να μπορούν να απομακρύνουν και να μετατεθούν τέτοιους εκπαιδευτικούς.

Όσον αφορά τις προαγωγές των εκπαιδευτικών οι γονείς καταγγέλλουν πως εκπαιδευτικοί που απέχουν από την διδασκαλία παίρνουν προαγωγές  γιατί υπηρετούν συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εξάλλου σύμφωνα με τους γονείς 80 εκπαιδευτικοί είναι απαλλαγμένοι από τα καθήκοντα της διδασκαλίας για να υπηρετούν τις συνδικαλιστικές τους οργανώνεις, στοιχίζοντας στο κράτος ετήσιος 1. εκ ευρώ.

Η συνομοσπονδία των γονέων προτίθεται να ζητήσει από τον Υπ Παιδεία όπως από την νέα σχολική χρονιά να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πρόσληψης γυμναστών στα σχολεία.


Χάρης Χαραλάμπους- Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ

29/05/2018>19:59

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΠΟΕΔ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ. Τραγική και προκλητική η διάσκεψη Τύπου και οι σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου των Οργανωμένων Γονιών Δημοτικής, ο οποίος άφηνε πριν μέρες να νοηθεί πως θα ρίξει βόμβες σύντομα! Διερωτόμαστε αν όλα αυτά που εκστόμισε σήμερα αναίτια, απρόκλητα και προμελετημένα εκφράζουν τους γονείς. Ο πρόεδρος των Οργανωμένων γονιών Δημοτικής με τις δημόσιες τοποθετήσεις του για πιθανή παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικούς, δυστυχώς διασπείρει τον πανικό ανάμεσα σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί όλα αυτά έγιναν μπροστά στις κάμερες τη δεδομένη στιγμή; Με τις προκλητικές τοποθετήσεις του και τις ανακρίβειες σε βάρος της ΠΟΕΔ και των υπολοίπων εκπαιδευτικών Οργανώσεων, βασικά δήλωσε εχθρός της ΠΟΕΔ και των εκπαιδευτικών και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον. Προφανώς φαίνεται να επιδιώκει τη ρήξη γονιών και εκπαιδευτικών για δικούς του λόγους. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι δηλώσεις του και η απαράδεκτη και τραγική από κάθε άποψη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε σήμερα, πριν τον σοβαρό διάλογο για τα θέματα ασφάλειας και υγείας, με την οποία κατά τα άλλα ζητούσε να πέσουν οι τόνοι! Προσωπικά ως Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ θα ζητήσω προ ημερησίας διατάξεως την εγγραφή του όλου θέματος στην Παγκυπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ που θα γίνει την, Πέμπτη 31/5/2018, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης. Προσωπικά η υπομονή μου με την απαράδεκτη στάση του προέδρου των Οργανωμένων Γονιών έναντι των εκπαιδευτικών και της ΠΟΕΔ έχει εξαντληθεί. Χάρης Χαραλάμπους - Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ - μέλος εκτελεστικής Γραμματείας Α.Κί.ΔΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Maria Ioannou

29/05/2018>13:05

Πάλι η πιπιλλα των αποσπασμενων συνδικαλιστών .... Τι ενοχλεί την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων αυτό; Τι όφελος έχει να αντιμάχεται την ΠΟΕΔ; Μήπως κάποιοι εκεί έχουν προσωπικές ατζέντες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.