Παρέλυσαν τα κρατικά νοσηλευτήρια για δυο ώρες

Ταλαιπωρία ασθενών, έντονες αντιδράσεις από την κοινή γνώμη και διαφωνίες εκ των έσω, αλλά και παραιτήσεις δύο γιατρών, στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας, είναι ο απολογισμός της δίωρης στάσης εργασίας των γιατρών του δημοσίου.

Φωτογραφίες Ανδρέας Μανώλη 

Στην καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών προστέθηκε η δίωρη στάση εργασίας των ιατρών οι οποίοι διέκοψαν τις εργασίες τους από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12. Τα Νοσοκομεία παρέλυσαν ενώ ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού ασθενών. Κάποιοι πρόλαβαν την τελευταία στιγμή ενώ άλλοι πήραν νέο ραντεβού μετά από 4 εβδομάδες. 

Στις δέκα το πρωί ΠΑΣΥΚΙ ΠΙΣ ΣΕΣΙΚ και η κλαδική ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ παρέθεσαν συνέντευξη τύπου για τους λόγους που κατήλθαν στην στάση εργασίας με πρώτον αυτόν της υποστελέχωσης . Καταδίκασαν όμως με τον πιο έντονο τρόπο την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την διοικητική έρευνα του Υπουργείου τις εικόνες που ακολούθησαν κάνοντας λόγο για εξευτελισμό και διαπόμπευση των δυο συναδέλφων τους που τέθηκαν υπο κράτηση για την υπόθεση του δεκάχρονου μαθητή. 

Δυο από τα βασικά αιτήματα των ιατρών είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της 28η Ιουλίου του 2017 με άμεση έναρξη του διαλόγου στη βάση καθορισμένου χρονοδιαγράμματος αλλά και αποποινικοποιήση της ιατρικής πράξης με αλλαγή της νομικής διαδικασίας που αφορά υποψία ιατρικού σφάλματος η αμέλειας , προσαγωγή χωρις κάμερες και χειροπέδες και μη δημοσιοποίηση ονομάτων. 

Κατα την δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκαν τοπικές συνέλευσης των ιατρών και όχι συγκεντρωσεις με πανό στιες εισόδου. Στην στάση εργασίας όμως δεν συμμετείχαν οι διευθυντές των πρώτων βοηθειών αλλά και της καρδιολογικής κλινικής της Παφου . Μάλιστα η διευθύντρια των πρώτων βοηθειών στην Παφο κατηγγειλε στον Αντεννα πως κατά την στάση εργασίας είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό περιστατικό και δεν υπήρχε ακτινολόγος για γνωμάτευση . 

Στα προβλήματα που προκλήθηκαν προστέθηκαν και οι παραιτήσεις δυο ιατρών των πρώτων βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας. Τρίτος ιατρός που κλήθηκε να αντικαταστήσει συναδέλφους του στο τμήμα πρώτων βοηθειών προειδοποίησε ότι επίσης θα παραιτηθεί.

Η στάση εργασίας δίνει το έναυσμα σε κάποιους να μπλοκάρουν την μεταρρύθμιση απαντά το Υπουργείο. 

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για ενεργοποίηση επιπρόσθετων μέτρων απεργιακών η άλλων εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους για το καλό των ασθενών όπως λένε αλλά και τους ιατρικού κόσμου.
AO3_I7355


AO3_I7364Αιτήματα ΠΑΣΥΚΙ

imagew_1_DSFW

ΠΑΣΥΚΙ: Μέτρα προς ψήφιση 

imagew_1_DSFW

ΠΑΣΥΚΙ και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) δημοσιογραφική διάσκεψη.


Δεν απέργησε  η Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου ανακοινώνει ο Διευθυντής της

Η Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου, "αισθανόμενη την κρισιμότητα των ημερών και μη επιθυμώντας επιδείνωση της ταλαιπωρίας των ασθενών και περισσότερη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, απεφάσισε να μην απεργήσει αύριο (σήμερα)", σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ.Joseph Moutiri .

O κ. Moutiris αναφέρει ότι η στάση εργασίας, που αποφάσισε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αποφασίστηκε, κατά την άποψη του, "σε λανθασμένη χρονικά περίοδο και χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή".

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε τα ιατρεία και τα εργαστήρια καρδιολογίας του ΓΝ Πάφου θα λειτουργήσαν κανονικά, όπως κανονικά θα πραγματοποιηθηκε η πρωινή επίσκεψη στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

AO3_I7346

AO3_I7349


AO3_I7356


AO3_I7368

AO3_I7372

AO3_I7383

AO3_I7385

AO3_I7391

AO3_I7394

AO3_I7396
Ευγενία Σέργη

ANT1 Newsroom

margarita

16/05/2018>11:43

en eexete me iero me osio!!! diamartireste 8emas afikan ena moro na pe8ani je diamartireste??en exete ipo8esi

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.