Πρώτη η Κύπρος στη διαχείριση πλοίων και τρίτη στη χωρητικότητα

Αναβαθμίζεται η ναυτιλία στην Κύπρο. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού συνέβαλε θετικά ανέφερε η υφυπουργός ναυτιλίας. Ενημέρωσε τον πρόεδρο της βουλής για το θέμα.

Υπάρχει Αύξηση στα πλοία που είναι εγγεγραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο και φέρουν την κυπριακή σημαία ανέφερε η υφυπουργός ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της βουλής. Ανέφερε επίσης οτι η Κύπρος κατέχει την 3η θέση στην Ευρώπη στην χωρητικότητα πλοίων και την 11η παγκοσμίως. Το συνολικό εκτόπισμα των πλοίων φθάνει στα 24 εκ. τόνους χωρητικότητας. Στην διαχείριση πλοίων η Κύπρος κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως.

«Το όραμα είναι να έχουμε στην Κύπρο ένα ολοκληρωμένο ναυτιλιακό σύμπλεγμα που να μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές την γκάμα των υπηρεσιών που χρειάζονται τόσο σε επίπεδο δημόσιου όσο και ιδιωτικού τομέα,» ανέφερε η Νατάσα Πηλείδου. 

κληθείς να σχολιάσει εάν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών συνέβαλε στην ανάπτυξη το επιβεβαίωσε γιατί είπε ανοίγονται περισσότερες ευκαιρίες και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες βλέπουν την μελλοντική προοπτική.

Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή του τομέα της εμπορικής ναυτιλίας στην οικονομία του τόπου, είπε ότι είναι γύρω στο 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος , χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Λαμβάνεται είπε υπόψη από τους επενδυτές η ασφάλεια των κυπριακών υποδομών στο λιμάνι αλλά και ευρύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου


Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.