Ημερίδα για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Μελάνωμα και Καρκίνος του δέρματος: Η Αξία της Πρόληψης και της Έγκαιρης Διάγνωσης», πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick. Στόχος η σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Μελανώματος παρατηρείται την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια διάλεξης που διοργάνωσε η σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας μελανώματος.

Η ημερίδα, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος και του καρκίνου του δέρματος, ενώ παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν κλινικής εξέτασης στους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αναφέρθηκε ότι το μελάνωμα αποτελεί περίπου το 4-5% του συνόλου των καρκίνων του δέρματος αλλά προκαλεί το 75-90% των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ηλιακή ακτινοβολία η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο επιβαρυντικό παράγοντα για την ανάπτυξη Μελανώματος και ότι η διακοπτόμενη έκθεση στον ήλιο είναι πιο επιβαρυντική σε σχέση με τη συνεχόμενη ή την επαναλαμβανόμενη κατά μικρά χρονικά διαστήματα.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.