Έρευνα εναντίον αστυνομικού με βάση καταγγελία πολίτη

Στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών πολίτη για κακοποίηση, αλλά και για πυροβολισμούς που ισχυρίζεται ότι έριξαν εναντίον του αστυνομικοί, ενώ κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

Δύο ποινικούς ανακριτές διόρισε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Θα διερευνήσουν την γραπτή καταγγελία που έκανε πολίτης την περασμένη Παρασκευή και στην οποία ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε και δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς ενώ κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

«Παραλάβαμε την επίσημη καταγγελία την Παρασκευή αποταθήκαμε την ίδια μέρα στην Νομική υπηρεσία λειτουργός της οποία επιλήφθει άμεσα του θέματος και σύμφωνα με την απάντηση που έχουμε πάρει προχωρήσαμε στον διορισμό των δύο,» ανέφερε ο  Πρόεδρος της Ανεξάρτητη Αρχής, Ανδρέας Πασχαλίδης.

Το επεισόδιο σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για εντοπισμό των προσώπων που βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα φόνου εναντίον των δύο αστυνομικών στον Ύψωνα.

«Θεωρήσαμε ότι η σοβαρότητα της καταγγελίας σε συνδυασμό με τις περιστάσεις που περιβάλουν την εν λόγω υπόθεση θα ήταν καλύτερα να διοριστούν δύο. Οι ποινικοί ανακριτές έχουν παραλάβει τον φάκελο της υπόθεσης χθες το πρωί και άρχισαν την διερεύνηση,» ανέφερε ο Ανδρέας Πασχαλίδης,

Την έρευνα θα κάνουν ένας πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας και ένας εν ενεργεία δικηγόρος, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από τον Γενικό Εισαγγελέα να ασκεί ποινικές ανακρίσεις.

Θα λάβουν καταθέσεις τόσο από τον παραπονούμενο, όσο και από αστυνομικούς και με την ολοκλήρωση του έργου τους, θα παραδώσουν το πόρισμα τους στον Γενικό εισαγγελέα για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.