Η υπόσχεση της πολιτείας στο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Καρπασία

Πρόκειται για τον πρώτο ελληνορθόδοξο γάμο που θα τελεστεί στην Καρπασία μετά από 27 χρόνια.


Εμπρακτη βοήθεια υπόσχεται η πολιτεία στο ζευγάρι που θα παντρευτεί το Σάββατο στην Καρπασία.

Την προθεση της πολιτείας να σταθεί δίπλα στο νέο ζευγάρι, διατύπωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής.


Πρόκειται για τον πρώτο ελληνορθόδοξο γάμο που θα τελεστεί στην Καρπασία μετά από 27 χρόνια και το γεγονός χαιρέτισαν με δηλώσεις τους και βουλευτές μέλη της Επιτροπής.

Το ζευγάρι, ο Χρίστος Αχιλλέως ο οποίος προέρχεται από την μεγαλύτερη οικογένεια Ριζοκαρπασιτών και είναι ένα από 13 αδέλφια, μαζί με την εκλεκτή του Χριστίνα Χαλκίτη από τη Ρόδο, θα δέχονται συγχαρητήρια από τις 1900 στο κέντρο «Γιαννάκης», στον Άγιο Θέρισσο.

Σημειώνεται πως η εκκλησία του Αγίου Συνεσίου, είναι η μοναδική εκκλησία στην κατεχόμενη περιοχή, η οποία ουδέποτε διέκοψε την λειτουργία της.  Ενώ το 1991 ήταν  και η τελευταία χρονιά κατά την οποία είχαν γίνει δύο γάμοι εγκλωβισμένων.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς απηύθυνε θερμή έκκληση σε όσους μπορούν να παρευρεθούν στον γάμο, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί, καθώς δεν του το επιτρέπουν οι κατοχικές αρχές. Θα προβώ είπε, σε διαβήματα στον κατοχικό ηγέτη για κ. Ακιντζί για να γίνει μια εξαίρεση για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τον γάμο θα τελέσει ο Πάπα-Ζαχαρίας, ο μοναδικός εγκλωβισμένος ιερέας του Ριζοκαρπάσου και του Αποστόλου Ανδρέα. «Είναι μεγάλη η προσφορά του» είπε ο κ. Φαλάς.
ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.