Η πυροσβεστική σε εγρήγορση ενόψει καλοκαιριού

Με επιπρόσθετα παρατηρητήρια στην ύπαιθρο και περιφερειακούς σταθμούς θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σήμερα κήρυξε την έναρξη της 17ης ετήσιας εβδομάδας πυρασφάλειας.

Συνολικά είκοσι Παρατηρητήρια Υπαίθρου θα λειτουργήσουν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο Μαΐου - Νοεμβρίου. Πέραν των Σταθμών Μονιάτη και Στρουμπιού, θα λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση και οι Σταθμοί Ευρύχου και Λευκάρων, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά την έναρξη της 17ης ετήσιας εβδομάδας πυρασφάλειας.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως  «Θα γίνουν τρεις ασκήσεις σε επαρχιακό επίπεδο. Στη Λάρνακα για πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις με πετρελαιοειδή, στη Λεμεσό για επικίνδυνες ουσίες ενώ στις 19 με 20 για γίνει η ετήσια άσκηση ΛΑΙΛΑΠΑ στην ανατολική επαρχία Πάφου.»

Χορηγός της Εβδομάδας Πυρασφάλειας είναι και φέτος η CNP Ασφαλιστική.

«Διαχρονικός στόχος της εβδομάδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και του κινδύνους που σχετίζονται με την πυρκαγιά καθώς και για τους πρόληψης και προστασίας από τις καταστροφικές συνέπειες της,» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της CNP ασφαλιστικής Ανδρέας Στυλιανού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, τόνισε σε χαιρετισμό του τη σημασία που αποδίδεται στην ανάγκη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των πολιτών, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα δημιουργηθεί το Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου.

Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκεται και η ανέγερση νέων αλλά και η επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων πυροσβεστικών σταθμών.

Η επέκταση του κεντρικού σταθμού Λεμεσού θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019, ενώ σε Αθηένου και Πέρα Χωριό Νήσου ολοκληρώνονται σύντομα νέοι σταθμοί.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.