Ανοίγουν οι 39 θέσεις στις ανεξάρτητες υπηρεσίες

Πράσινο φως για 39 προσλήψεις σε Δικαστική, Νομική και Ελεγκτική υπηρεσία άναψε η επιτροπή οικονομικών της βουλής. Η επιτροπή θα αποφασίσει και για την αποπαγοποίηση άλλων 700 θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από σήμερα μπορεί να αρχίσουν οι διαδικασίες για προσλήψεις από ανεξάρτητες υπηρεσίες της Δημοκρατίας,


Η επιτροπή οικονομικών ενέκρινε ομόφωνα πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου και αποδέσμευσε 39 θέσεις πρώτου διορισμού σε Δικαστική Νομική και Ελεγκτική υπηρεσία , την επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού και το γραφείο του επιτρόπου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα 

  • Δικαστική υπηρεσία: 14 θέσεις 
  • Νομική υπηρεσία: 16 θέσεις 
  • Ελεγκτική υπηρεσία: 5 θέσεις 
  • Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού: 1 θέση 
  • Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: 3 θέσεις 

Με την αποπαγοποίηση των 39 θέσεων, απομένουν προς αποδέσμευση άλλες 701 θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και ωρομίσθιου προσωπικού. Συγκεκριμένα, 341 θέσεις πρώτου διορισμού στη δημόσια υπηρεσία, 56 στην πυροσβεστική υπηρεσία, 211 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 93 ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού. 

Η συζήτηση ωστόσο στην επιτροπή Οικονομικών, για τις αποδεσμεύσεις των επτακόσιων θέσεων, που αφορούν μεταξύ άλλων, προσλήψεις στα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και παιδείας, την ελεγκτική υπηρεσία και τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας, δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, θέτουν ζήτημα για να εγκρίνουν τις αποδεσμεύσεις, την τεκμηρίωση των αναγκών σε προσωπικό.

Όπως αναφέρεται, σε έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, το δημοσιονομικό κόστος για την πλήρωση των 740 θέσεων, υπολογίζεται στα 14 εκ.500 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Συγκεκριμένα, για τις 380 κενές θέσεις στη δημόσια υπηρεσία και 56 στην πυροσβεστική, το κόστος είναι στα 8 εκ. 700 χιλιάδες, τις 211 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 4 εκ. 700 χιλιάδες και για τις 93 θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού, ένα εκ. 200 χιλιάδες.Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.