Δεν θα λειτουργήσουν άυριο τα Ολοήμερα λόγω της απεργίας

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για αποφυγή της ταλαιπωρίας των μαθητών λόγω της αυριανής απεργίας των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα στα κρατικά ινστιτούτα και στα απογευματινά βραδινά των τεχνικών σχολών θα διεξαχθούν κανονικά παρά την απεργία

Τα προαιρετικά ολοήμερα δημόσια σχολεία ωστόσο θα κλείσουν στις μία και πέντε

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία λόγω της 24ωρης απεργίας των παιδαγωγών που απασχολούνται σε αυτά

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί του γονείς


«Των παιδιών, που παραμένουν στα Προαιρετικά ολοήμερα σχολεία μετά τη λήξη των μαθημάτων της πρωινής ζώνης, να φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους στις 1:05 το μεσημέρι.»

Διαφορετικό το σκηνικό όμως στα κρατικά ινστιτούτα ΚΙΕ αλλά και στα απογευματινά και βραδινά μαθήματα των τεχνικών σχολών. Παρά την απεργία, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα κέντρα θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή μαθημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του υπουργείου για κάλυψη κενών που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της απεργίας.

Εάν δεν καλυφθούν κενά οι μαθητές θα ενημερωθούν έγκαιρα από τους Διευθυντές των σχολείων

Κανονικά επίσης στις τάξεις τους θα παρουσιαστούν και οι εκπαιδευτικοί των κλάδων κομμωτικής τεχνικών σχολών αλλά και των μουσικών σχολείων.

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί των κρατικών ινστιτούτων επιμένουν στην απεργία και αναφέρουν πως   «Ο Διάλογος που αφορά στην βελτίωση όρων αμοιβής που προτάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και σε άλλα επιμέρους θέματα, είναι καλοδεχούμενος μόνο αν πρώτα συζητηθούν και επιλυθούν τα πάγια αιτήματα μας».

Τα μέλη του συνδέσμου των εκπαιδευτικών στα κρατικά ινστιτούτα θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της 24ωρης τους απεργίας για να διαμαρτυρηθούν στις 3 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Ανθουπολης στην Λευκωσία και στη Λεμεσό στο Λανίτειο Λύκειο .

Το Υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να μην αφήσει τους μαθητές να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα αυτούς που παρακολουθούν τα μαθήματα στα κρατικά ινστιτούτα και ετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Ο Αντεννα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί το Υπουργείο είναι έτοιμο να βγάλει από τα συρτάρια άμεσες λύσεις όπως οι λίστες αναμονής αλλά και η αγορά υπηρεσιών.Ευγενία Σέργη

Χριστίνα

16/04/2018>21:02

Αύριο το Λύκειο είναι κλειστό ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.