ΠτΔ: Οι δυο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους (εικόνες&βίντεο)

ΗΕ: Ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση.

Φωτογραφίες Ανδρέας Μανώλη

Δεν φάινεται να έσπασε ο πάγος μεταξύ των δύο πλευρών μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΟΗΕ Ελιζαμπεθ Σπέχαρ, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του από το Προεδρικό ανέφερε πως οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους. Ο Νίκος Αναστασιάσης ανέφερε πως στην συνάντηση τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που τελείωσαν.

Σύμφωνα με τον ΠτΔ ο κατοχικός ηγέτης ήγειρε θέμα Φυσικού Αερίου με τον Πρόεδρο να του απαντά πως αυτό το θέμα δεν μπαίνει στο τραπέζι, «Γνωρίζει τη θέση μου. Αυτό το θέμα δεν μπαίνει στο τραπέζι». 

Σε ερώτηση από δημοσιογράφο για τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας -Απλικίου ο ΠτΔ ανέφερε πως θα ανοίξουν Ιούλιο και Σεπτέμβρη αντίστοιχα. 

Το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ διάρκησε σχεδόν 4 ωρές. Ο ΠτΔ είχε δίωρο τετ-τα-τετ με τον κατοχικό ηγέτη και ακολούθως παρακάθισαν σε δείπνο με την ειδική αντιπρόσωπό του ΟΗΕ.

Με το πέρας του δείπνου τα Ηνωμένα Έθνη σε λιτή τους ανακοίνωση ανέφεραν πως, οι δύο ηγέτες είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση δύο ωρών, όπου έγινε μια "ανοικτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων".

Ακολούθως ο ΠτΔ  επέστρεψε στο Προεδρικό όπου είχε συνάντηση με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον ΚΒ Πρόδρομο Προδρόμου. 

Νωρίτερα Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον ΠτΔ και τον Ακιντζί


Ομάδες πολιτών συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο οδόφραγμα προς το αεροδρόμιο Λευκωσίας, με αίτημα τους την επιστροφή στο διάλογο για λύση. ΕΔΩ

AO3_I1205

AO3_I1220


AO3_I1226

AO3_I1231


Η διαδρομή του ΠτΔ από το Προεδρικό μέχρι την οικία της Σπέχαρ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας
Νωρίτερα 
ANT1 Newsroom