Γραφεία εξυπηρέτησης φορολογούμενων πολιτών: Σε προχωρημένο στάδιο για υλοποίηση τους

Στη λειτουργία σε όλες τις επαρχίες, Γραφείων εξυπηρέτησης του φορολογούμενου Πολίτη, τα οποία θα είναι κάτι παρόμοιο με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, προχωρά το Τμήμα Φορολογίας. Στα γραφεία λειτουργοί του Τμήματος, θα βοηθούν τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Γραφεία εξυπηρέτησης του φορολογούμενου Πολίτη.

Στόχος της Κυβέρνησης, είναι η υποβοήθηση των πολιτών που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης.

Όπως εξηγεί  ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγγαρης «Ετοιμάζουμε γραφείο στα υφιστάμενα γραφεία του Τμήματος όπου υποβαλλόταν προηγουμένως η έντυπη φορολογική δήλωση, και θα έχουμε λειτουργούς για όλη τη διάρκεια της ημέρας.»

Σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογία, γραφεία θα λειτουργήσουν σε όλες τις επαρχίες, ενώ γίνονται σκέψεις και για απλοποίηση της διαδικασίας συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης. Θα απαιτούνται πολύ λίγα στοιχεία, ενώ δεν θα χρειάζεται πλέον η υποβολή έντυπων αποδεικτικών στοιχείων.

«Είναι αυτοβεβαιούμενος ο φόρος και δεν θα χρειάζεται ούτε ο Έφορος να έρθει μετά να κάνει εκκαθαρίσεις. Το ποσό το οποίο δηλώνεται θεωρείται τελικό. Εκτός αν αποφασίσει ο Έφορος με βάση κριτήρια που έχουμε στο σύστημα ανάλυσης κινδύνου, ότι δεν είναι ορθή η φορολογική δήλωση, τότε θα την ελέγξουμε μέσα στην προθεσμία των έξι ετών.»

Την ίδια στιγμή, ο κύριος Τσαγγάρης προανήγγειλε ότι η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που θα γίνεται πλέον υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή, θα επεκταθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Και αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε ο Έφορος Φορολογίας να έχει την εξουσία επέκτασης της περιόδου υποβολής της φορολογικής δήλωσης φυσικού προσώπου.

 «Η νομοθεσία προνοεί ότι η υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης φυσικού προσώπου πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Ιουλίου και εκεί που υπάρχει πληρωτέος φόρος να πληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, κάτι που αποτελεί παραλογισμό. Βασικός σκοπός είναι να τροποποιήσουμε τις νομοθεσίες, ώστε η φορολογική δήλωση να υποβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη ή τέλος του Οκτώβρη. Και ταυτόχρονα να γίνεται και η πληρωμή του φόρου με τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.» πρόσθεσε ο κύριος Τσαγγαρης.

Αναφορικά με την εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXISnet, ανέφερε ότι έχει σταλεί ο μοναδικός αριθμός σε όλους τους φορολογουμένους για να μπορέσει ο κόσμος να κάνει την εγγραφή του στο TAXISnet.


Κυριάκος Κυριακίδης

Διονυσης Ζολωτας

01/08/2018>11:47

Παρακαλω καθοδηγηστεμε για να ελεγξω τις κληρωσεις φρολογουμενων που γινονται για τις αγορες με καρτες τραπεζης . Ευχαριστω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.