Υπ. Παιδείας προς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς ΚΙΕ: Εχουμε τρόπους να αποτρέψουμε την ταλαιπωρία των μαθητών

Χωρίς προηγούμενο η αντιπαράθεση ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των κρατικών ινστιτούτων και των παιδαγωγών των απογευματινών σχολείων, μετά την απόφαση για 24ωρη απεργία.

Κάθετη η διαφωνία των γονιών στην απόφαση των εκπαιδευτικών των κρατικών ινστιτούτων επιμόρφωσης και των Προαιρετικών Ολοήμερων σε δημοτικά νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεια,για 24ωρη απεργία την Τρίτη με το ενδεχόμενο μάλιστα κλιμάκωσης των μέτρων. 

Έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους αιτήματα αλλά όχι θυματοποιώντας τα παιδιά μας δηλώνουν οι γονείς που επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε στο κρίσιμο στάδιο της τελικής προετοιμασίας των μαθητών για τις τελικές και τις παγκύπριες εξετάσεις 

«Δεν θέλαμε ποτέ να εμπλακούμε σε εργασιακά θεματα των παιδαγωγων. Όμως δεν μπορούν να θυματοποιούνται και να χρησιμοποιούνται τα παιδιά μας οι μαθητές οι γονείς για αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν από άλλους, είναι οξύμωρο να τους ταλαιπωρούμε λίγες μέρες πριν από τις τελικές τους εξετάσεις. εάν και εφόσον η απεργία αυτή θα είναι επ' αόριστον θα ζητήσουμε από το Υπουργείο την αντικατάσταση και των διορισμό νέων εκπαιδευτικών και παιδαγωγών», δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολομωνίδης. 

Οι γονείς Μέσης εκπαίδευσης καλούν το Υπουργείο Παιδείας να ζητήσει γνωμάτευση από τον γενικό εισαγγελέα για την νομιμότητα των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων καθώς τηρούν υπο καθεστώς αγοράς υπηρεσιών. 

"Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου, να διεκδικήσει τα οποιαδήποτε αιτήματα του με όποιο τρόπο επιθυμεί δεν μπορούμε όμως να χειροκροτήσουμε και να συνηγορήσουμε σε απεργίες τούτην την στιγμή διότι θα επηρεάσουν κατά πρώτο λογο τους μαθητές κυρίως τους τελειόφοιτου. Και είναι παραμονές των εξετάσεων και παίζεται το μέλλον τους. Θα επηρεαστούν και χιλιάδες μανάδες οι οποίες δεν θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους», τονισε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου. 

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα παιδιά μας να ταλαιπωρηθούν, είναι το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κωστας Χαμπιαούρη ο οποίος διαμήνυσε ότι το Υπουργείο διαθέτει τους τρόπους για να αποτρέψει την ταλαιπωρία: «Δεν πρόκειται θα αφήσουμε τα παιδιά του κόσμου να ταλαιπωρούνται, έχουμε κάποιους άλλους τρόπους που μπορούμε να προχωρήσουμε, που μας δίνει την δυνατότητα ο νόμος για να εργοδοτήσουμε, να διαπραγματευτούμε με κάποιους άλλους, χωρίς να διακόψουμε τις συμβάσεις ακόμη, για να εργοδοτήσουμε και να καλύψουμε αυτά τα κενά. Υπάρχει προνοια στην οποία αναφέρεται κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει τερματισμός της σύμβασης εμεις όμως ως Υπουργείου δεν θέλουμε να αγγίξουμε το θέμα αυτό σε αυτό το επίπεδο». 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αλλαγή του καθεστώτος εργοδότησης τους όπως επισης να αναγνωριστεί η εκπαιδευτική εμπειρία τους. 

Την Τρίτη στο πλαισιο της 24ωρης απεργίας οι εκπαιδευτικοί των κρατικών ινστιτουτων,των Ολοήμερων και των βραδινών θα συγκεντρωθούν για να διαματυρηθούν στις 3 το απογευμα στο Γυμνάσιο Ανθουπολης και στη Λεμεσό στο Λανίτειο Λύκειο. Καλούν τους γονεις να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης ενώ στις περιπτώσεις των Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων να τα παραλάβουν στη 1:05 το μεσημέρι. 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.