Επιχείρηση ασφαλείας σημείων υψηλού κινδύνου

Ασπίδα προστασίας σε Πρεσβείες, εταιρείες, σχολεία και οικίες, έχει δημιουργήσει η Αστυνομία, μετά την επίθεση στη Συρία. Τα μέτρα είναι προληπτικά τονίζει ο υπουργός δημοσίας τάξεως Ιωνάς Νικολάου και διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας


Υπό την ομπρέλα της κυπριακής αστυνομίας έχουν τεθεί πρσβείες, εταιρείες, σχολεία και οικίες στις οποίες διαμένουν διπλωμάτες ή μέλη των οικογενειών τους, μετά από τον βομβαρδισμό στόχων στη Συρία. 

Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο αρχηγείο αστυνομίας υπό τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου. 
 

«Ο σχεδιασμός έχει τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, αρχικά με κάποιες περιπολίες και στη συνέχεια, μετά που εκδηλώθηκαν οι δραστηριότητες αυτές, έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, για σκοπούς ασφάλειας», εξήγησε ο Υπουργος Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες και οι έλεγχοι, ενώ λαμβάνονται και κάποια άλλα μέτρα τα οποία κρίνονται απαραίτητα. 
Παράλληλα, υπάρχει ανοικτή τηλεφωνική επικοινωνία με ξένες μυστικές υπηρεσίες: «Δεν υπάρχει ούτε πληροφόρηση, ούτε απειλή εξωτερική, ούτε οτιδήποτε. Πάντοτε αξιολογείς κάποια δεδομένα, αξιολογείται η επικινδυνότητα των δεδομένων αυτών και λαμβάνονται τα μέτρα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχεις συγκεκριμένες πληροφορίες. Και δεν υπάρχει συγκεκριμένες πληροφορίες». 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη πως τα μέτρα είναι προληπτικά και ότι η Κύπρος δεν διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο.
 

Καθησυχάζει η κυβέρνηση - Κανένας κίνδυνος από τις επιχειρήσεις στη Συρία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

«Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, ωστόσο η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης. Για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το F.I.R. ή αεροδιάδρομοι του», προσθέτει. Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.