24ωρη απεργία την Τρίτη από εκπαιδευτικούς - Οι μαθητές ποιων σχολείων επηρεάζονται;

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί των κρατικών ινστιτούτων επιμόρφωσης και οι παιδαγωγοί των προαιρετικών ολοήμερων δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων. Η σημερινή συνάντηση τους με τον Υπουργό Παιδείας κατέληξε σε αδιέξοδο.

Σε αδιέξοδο οδήγησε η σημερινή συνάντηση Υπουργού Παιδείας με τους παιδαγωγούς των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων και τους εκπαιδευτικούς των κρατικών ινστιτούτων. Οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν απεργιακά μέτρα με πρώτο την 24ωρη απεργία την Τρίτη.

Τα δύο ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς είναι το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών με το οποίο εργοδοτούνται και η μοριοδότηση της υπηρεσίας τους για πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Γενικός Γραμματέας ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε: "Δυστυχώς δεν έχουν συζητηθεί από την άλλη πλευρά τα δυο θέματα, δεν υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση πάνω στα δυο αυτά ζητήματα".

Το Οργανωτικό Στέλεχος ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Πάμπος Αναστασίου δήλωσε: "Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο περιθώριο παρά να εξαγγείλουμε τα μέτρα για την Τρίτη συντονισμένα". 

"Δεν μείναμε ικανοποιημένοι γιατί δεν συζητήσαμε αυτά που θέλουμε", είπε η Εκπρόσωπος των καθηγητών ΚΙΕ Κυπρούλα Κυπριανού. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης ανακοίνωσε πως από σήμερα βελτιώνονται οι όροι αμοιβής των παιδαγωγών και εκπαιδευτικών αλλά ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής του καθεστώτος εργοδότησης τους:

"Θα προχωρήσουμε επίσης στον εξορθολογισμό των προγραμμάτων αυτών γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αναφερόμαστε 14 διαφορετικά προγράμματα που το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αλλαγής καθεστώτος. Θα το δούμε αυτό στα πλαίσια του εξορθολογισμού".

Ο κύριος Χαμπιαούρης απηύθυνε έκκληση για αποφυγή της ταλαιπωρία των μαθητών. 

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους στα Κρατικά Ινστιτούτα επιμόρφωσης ενώ στις περιπτώσεις ολοήμερων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων, να τα παραλάβουν στη 13:05 το μεσημέρι. 

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, η ΟΕΛΜΕΚ. 
 Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.