Στα σκαριά κυπριακή "Ομάδα Δίας"

Στους Κυπριακούς δρόμους αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους τα μέλη της ομάδας δικυκλιστών αστυνομίας ΔΙΑΣ. Η ομάδα θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης ομάδας που λειτουργεί στην Ελλάδα και στις μοτοσυκλέτες θα βρίσκονται δύο ένοπλοι αστυνομικοί.

Και η Κυπριακή αστυνομία αποκτά τους επόμενους μήνες την δική της ομάδα ΔΙΑΣ. Τα μέλη της ομάδας η οποία θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης ομάδας που λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα θα επιβαίνουν ανά ζεύγη στις μοτοσυκλέτες και θα είναι ένοπλα. 

"Με οδηγίες του αρχηγού αστυνομίας έχοντας υπόψη και το έγκλημα και τις σοβαρές υποθέσεις όπως είναι οι ληστείες, θα πρέπει να υπάρχει αύξηση στο βαθμό ανταπόκρισης. Γι αυτό και βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ομάδα στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ όπως υπάρχει στην Ελλάδα για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλύτερα με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και βεβαίως την εξιχνίαση του εγκλήματος", εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης. 

Αυτό το διάστημα σύμφωνα με τον κύριο Αγγελίδη είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για αγορά του εξοπλισμού και της επιλογής του προσωπικού. 

Θα πρέπει να μελετηθεί η αποπαγοποιήση των κενών θέσεων που ανέρχονται στις 370 για να είναι σε θέση η αστυνομία να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες, σημειωσε ο κ.Αγγελίδης. Για την συγκρότηση της συγκεκριμένης ομάδας αναμένεται ότι θα χρειαστούν 40 αστυνομικοί. 
 
--

Θησέας Ιωάννου

Γιώργο

15/04/2018>08:02

Είμαι δυνατόν να μιλάμε για 40 μόνο άτομα; Τότε πολύ απλά δεν θα είναι στα πρότυπα της Ελλάδος όλως λέει ο Κύριος Αγγελής, εκτός και αν μιλάει για μια μόνο πολη για τα μάτια του κόσμου δλδ. Η ομάδα σε κάθε σταθμό χρειάζεται 4 άτομα ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ βάλτε τα ρεπό και τις άδειες και βγάλτε συμπεράσματα. Είναι επιτακτική ανάγκη πάντως να ενισχυθεί η δίκυκλη αστυνόμευση από όπου και αν προέρχεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.