"Προϋποθέσεις λύσης μόνο με αλληλοσεβασμό" Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Κάλεσμα για καθολική ενότητα. Επαναβεβαιώνει την πίστη στον αγώνα για επανένωση του τόπου.

Μόνο με αλληλοσεβασμό μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικό διάλογο για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας υπογραμμίζει στο Πασχαλινό του μήνυμα προς το λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στόχος τονίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η δημιουργία ενός κράτους που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαίρετα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα προς όφελος της ευημερίας του συνόλου του λαού:

"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι δικές μας στοχεύσεις δεν είναι η συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο, αλλά η δημιουργία ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο, που θα είναι σύγχρονο και απόλυτα συμβατό βεβαίως με τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες, 

Ελπίζω ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλοκατανόηση και συναντίληψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την ένταση που αναπτύσσεται γύρω μας και να βρούμε τον δικό μας δρόμο ειρήνης και συνεργασίας στη βάση πάντοτε του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και των αρχών της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει επίσης την ανάγκη για ενότητα για την επίτευξη της περαιτέρω προόδου του τόπου και του λαού:

"Μια τέτοια διάθεση αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας θα πρέπει να διακρίνει τις σχέσεις, όχι μόνο μεταξύ των πολιτών, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε στην πορεία που βελτιώσει τη χώρα μας και δημιουργήσει μια καλύτερη Κύπρο για όλους".

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει τις θερμότερες ευχές του με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου:

"Θέλω να απευθυνθώ στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς για να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η χαρμόσυνη είδηση «Χριστός Ανέστη!» φέρνει μήνυμα χαράς και ελπίδας για την ανθρωπότητα. Φέρνει και το γενικότερο μήνυμα αγάπης και ειρήνης. Ένα επίκαιρο μήνυμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και αδελφοσύνης για την ανθρωπότητα". 

Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την ανάγκη σεβασμού προς όλους, αποδοχής της διαφορετικότητας και αποκλεισμού κάθε μορφής μισαλλοδοξίας.

Και σημειώνει ότι κηρύγματα αποκλεισμού και διακρίσεων είναι ξένα προς τις αξίες και τον πολιτισμό μας.

Μάριος Αδάμου

ΘΩΜΑΣ

08/04/2018>09:54

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.