80 χιλ. φέρεται να καταχράστηκε λειτουργός του Νοσοκομείου Κυπερούντας

Με χειροπέδες κατέληξε 50χρονη λειτουργός του Νοσοκομείου Κυπερούντας. Φέρεται να οικειοποιήθηκε ποσό ογδόντα χιλιάδων ευρώ, το οποίο ήταν οι εισπράξεις από τα ένσημα των ασθενών.Υπό κράτηση για έξι ημέρες, τέθηκε με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η λειτουργός του Νοσοκομείου Κυπερούντας, που συνελήφθη χθες ως ύποπτη για οικειοποίηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.Την καταγγελία στην Αστυνομία, έκανε ο διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπερούντας. Οπως ανέφερε, κατά τον έλεγχο που έγινε στο μητρώο των βιβλίων είσπραξης και εσοδών του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν μπλοκ ενσήμων συνολικής αξίας ογδόντα χιλιάδων ευρώ, τα οποία ήταν χρεωμένα στην 50χρονη λειτουργό. Αμέσως κλήθηκε να παραδώσει τα μπλοκ και τις εισπράξεις, αλλά όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία, δήλωσε αδυναμία να το πράξει. 
 
«από τις μαρτυρίες που υπάρχουν φαίνεται ότι έχει καταχραστεί το χρηματικό ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου τα οποία αποτελούν ένσημα που αφορούν τέλη για φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, εξήγησε ο υπέθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στην οικία της 50χρονης λειτουργού εντοπίστηκαν μεγάλος αριθμός αποδείξεων και δέκα χιλιάδες ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, για τα οποία προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς. 

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, η έρευνα είναι στο λογιστήριο του νοσοκομείου Κυπερούντας κλιμάκιο από το λογιστήριο της Δημοκρατίας και προβαίνουν σε περαιτέρω έρευνα για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει μεγαλύτερο έλλειμμα από αυτό το οποίο έχει εντοπιστεί και καταγγελθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στην αστυνομία» 

Εναντίον της 50χρονης διερευνώνται τα αδικήματα της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, του αθέμιτου πλουτισμού και αδικήματα που αφορούν καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.