Παρέμβαση Υπ. Υγείας για τις καθαρίστριες στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας

Σε τρίωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Διαμαρτύρονται επειδή ο μειωμένος αριθμός προσωπικού και τα αυξημένα καθήκοντα δεν τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις αδειες τους. Η στάση τερματίστηκε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

Αδυνατούν να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται οι καθαρίστριες του Γενικού Νοσκομείου Λευκωσίας Το χτένι έφτασε στον κόμπο σήμερα το πρωί.

Κατήλθαν αυθόρμητα σε στάση εργασίας από τις έξι και μισή το πρωί . Τα απεργιακά μέτρα τερματίστηκαν τρεις ώρες αργότερα και μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας.  Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μετέβη στο Νοσοκομείο και μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων και τη διεύθυνση νοσηλευτηρίου ανακοίνωσε αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε μάστιγα το θέμα των πολλών αδειών ασθενείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν περισσότερες καθαρίστριες.

 «Το πρόβλημα που υπάρχει με τους ωρομίσθιους είναι ότι με το προσωπικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάρουν άδειες. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο λόγω και των πολλών αδειών ασθενείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι και μία μάστιγα, ειδικά στον τομέα της Υγείας.»

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, πρόσθετο πρόβλημα προκαλούν και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες πλήρωσης θέσεων, κάτι το οποίο συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη.

 «Υπάρχει μία υπόσχεση του Υπουργού να προχωρήσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατό, ενώ έδωσε και οδηγίες στη διεύθυνση του νοσοκομείου για παραχώρηση αδειών.» είπε ο ΓΓ ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου.

Το θέμα των προσλήψεων έχει ήδη τεθεί ενώπιον της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού.

Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Σαββάκης Κωνσταντίνου είπε ότι«Η διαβεβαίωση που υπάρχει είναι ότι παρουσίας μας εστάλη επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών ως κατεπείγον θέμα για συζήτηση και επίλυση του προβλήματος.»

Οι συντεχνίες ανέφεραν ότι διαπίστωσαν θετικό κλίμα από όλες τις πλευρές ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων , σε περίπτωση αρνητικής κατάληξης.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.