Απο ερευνητή στη βουλή υλικό για το κυπριακό

Όλα τα έγραφα που συνέλεξε στο πλαίσιο του διδακτορικού του και σχετίζονται με την κυπριακή τραγωδία παρέδωσε στην βουλή αμερικανός ερευνητής.

Περισσότερα απο 4 χιλιάδες έγραφα σε 33 τόμους που σχετίζονται με όλα όσα έγιναν πριν και μετά την τουρκική εισβολή παρέδωσε στη Βουλή ο αμερικανός ερευνητής Gregory Graves.

Το υλικό θα συμπεριληφθεί στο υλικό που ειναι ήδη στη κατοχή της βουλης για το φάκελο της Κύπρου. Ο κύριος Γκρέιβς παρουσίασε στη βουλή την έρευνα του.

 «Το υλικό θα μπορεί να αξιοποιηθεί συμπληρωματικά από τη Βουλή και την Κύπρο γενικότερα, καθιστώντας ουσιαστικά τα προαναφερθέντα στοιχεία προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.» εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Στην ομιλία του ο κύριος Γκρέιβς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τραγωδία της Κύπρου παρόλο που παραμένει ασαφές κατά πόσο η CIA ενέκρινε το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.

«Είναι ξεκάθαρο πέραν από κάθε αμφιβολία ότι η παρέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελληνική Κυβέρνηση είχε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για το λαό της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.» ανέφερε.

Πρόκειται για έγραφα τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν και ηταν στην κατοχή των κυβερνήσεων ή άλλων υπηρεσιών των Ηνωμένων πολιτειών, του Καναδά, της Βουλγαρίας και της Αυστραλίας, τα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του στο πλαίσιο διδακτορικής μελέτης.
Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.