Άκουσε μαθητές και γονείς για τις Παγκύπριες ο Υπ. Παιδείας

Για τις αλλαγές που θα γίνουν φέτος στις Παγκύπριες Εξετάσεις ενημερώθηκαν οι γονείς μέσης εκπαίδευσης και οι μαθητές από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Ο κύριος Κώστας Χαμπιαούρης πραγματοποίησε ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλες τις Επαρχίες, με τους γονείς να μιλούν για εποικοδομητικό διάλογο.

Θέματα που αφορούν τις Παγκύπριες Εξετάσεις συζήτησαν Υπουργός Παιδείας, γονείς μέσης εκπαίδευσης και μαθητές, στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις επαρχίες.

Όπως είπε ο Υπουργός «Ήταν για μένα ένα επιμορφωτικό σεμινάριο οι συναντήσεις μου με τους γονείς. Έχω πάρει τα μηνύματα που αφορούν στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Και αυτά ήταν βασικά το θέμα της ύλης σε κάποια μαθήματα, κάποιες στρεβλώσεις που έπρεπε να ξεκαθαρίσουν για τις επιλογές των μαθημάτων που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά, κάποιες άλλες σκέψεις που είχαν γίνει για την ποσόστωση, την αναγωγή που γίνεται στα μαθήματα.»

Για μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση μίλησε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.  Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 , ο Υπουργός Παιδείας τους διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει με προσοχή τις ανησυχίες τους στα θέματα της εξεταστέας ύλης αλλά και της πρόσβασης στα Πανεπιστήμια Ελλάδος- Κύπρου.

 «Ήταν ενημερώσεις εποικοδομητικές, έδωσαν την ευκαιρία στους γονείς και τους μαθητές να κατανοήσουν οποιεσδήποτε αλλαγές για να κάνουν σωστές επιλογές και νομίζω λειτούργησαν θετικά για να κατευνάσουν τις ανησυχίες γονέων μαθητών σχετικά με τις αλλαγές που έχουν επέλθει.» ανέφερε ο κύριος Νικηφόρου.

Ο κύριος Νικηφόρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού εκ μέρους όλων των μελών της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για την παρουσία του στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλες τις επαρχίες.


Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.