Επίσημο έγγραφο της ΓΣ του ΟΗΕ η κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Η κοινή διακήρυξη που υιοθετήθηκε επαναβεβαιώνει την ομοφωνία μεταξύ των τριών χωρών σε τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα.Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος κυκλοφόρησαν ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την κοινή διακήρυξη της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των χωρών του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017 στη Λευκωσία.

Στην Τριμερή,  συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος Αμπντελαφατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah al-Sisi. Το έγγραφο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του 104ου θέματος της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης, που αφορά την έκθεση της πρώτης επιτροπής για την "ενδυνάμωση της ασφάλειας και συνεργασίας στη Μεσόγειο".
 
Την κοινή διακήρυξη συνοδεύει επιστολή που συνυπογράφουν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Κύπρου και της Ελλάδας, Πρέσβεις Κορνήλιος Κορνηλίου και Μαρία Θεοφίλη και ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου, Mohamed Omar Mohamed Gad.  
 
Όπως επισημαίνουν οι τρεις πρέσβεις, "η κοινή διακήρυξη που υιοθετήθηκε επαναβεβαιώνει την ομοφωνία μεταξύ των τριών χωρών σε τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα, παραθέτοντας τις παραμέτρους και τις αρχές της τριμερούς τους συνεργασίας, η οποία στοχεύει στην προώθηση των αξιών και αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, της ειρήνης και της σταθερότητας".
 

ΘΩΜΑΣ

08/03/2018>09:52

ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΝΕΙΑ Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ. Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ, Ο ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.