Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ανησυχητική αύξηση στα εργατικά ατυχήματα

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα τελευταία τρία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα . Μόνο το 2017 καταγράφηκαν 2070 εργατικά ατυχήματα.

Μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν 2070 εργατικά ατυχήματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θανατηφόρα. Αριθμός αυξημένος κατά 8,7% σε σχέση με το 2016 όταν τα εργατικά ατυχήματα ανήλθαν στα 1905.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος επιθεώρησης εργασίας τα περισσότερα ατυχήματα πέρσι καταγράφηκαν στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία με 27,3% επι του συνόλου των ατυχημάτων έναντι 29,1% που ήταν το 2016 .

Ακολουθεί ο κλάδος της μεταποιητικής βιομηχανίας 17,2% και η οικοδομική βιομηχανία με αύξηση στο 12,1%  σε σχέση με 9% που ήταν το 2016.

Η ανώτερη λειτουργός του τμήματος επιθεώρησης εργασίας Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα ανέφερε πως ένας από τους βασικούς λόγους για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων είναι η μη λήψη μέτρων .

 «Ο λόγος που συμβαίνουν τα ατυχήματα είναι διότι δεν εφαρμόζονται μέτρα δεν υπάρχει επαρκής και ικανοποιητική συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας αλλά ο αριθμός σχετίζεται πάντοτε και με τον αριθμό των απασχολουμένων»

Η κυρια Τσουλόφτα υπενθύμισε πως ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί όλα τα εργατικά ατυχήματα των εργοδοτουμένων του που προκάλεσαν την απουσία του απο την εργασία για περισσότερο απο 3 ημέρες .
Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.