Αποφάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής

Εγκρίθηκε απο την ολομελεια της Βουλής, ο νόμος για την ανωτατη τιμή πωλησης, ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, μετα απο εισήγηση του ΔΗΣΥ.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό Εμπορίου να καθορίζει ανώτατη τιμή πώλησης σε γάλα νερό και ψωμί.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν το ηλεκτρικό ρεύμα και ο κυπριακός καφές, προκαλώντας τη θυελλώδη αντίδραση των βουλευτών του ΑΚΕΛ οι οποίοι υποστήριξαν ότι αρμόδια για το καθορισμό τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι η Ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Η τροπολογία τελικά υπερψηφίστηκε με τριάντα ψήφους υπερ και δέκα επτά εναντίον.

Όσον αφορά την νομοθεσία περί αδειων οδήγησης σήμερα αναπέμφθηκε από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Πρώτον ότι δεν συμπεριλήφθηκε η επαναφορά της εξουσίας του Εφόρου Μηχανοκίνητων Οχημάτων για την έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης στους τουρκοκύπριους, δεύτερο ότι έχουν καθοριστεί ως ελάχιστα μαθήματα οδήγησης τα δέκα ενώ η Ευρωπαϊκή ένωση προνοεί επτά και τρίτο τη μη ψήφιση των νέων τελών για την έκδοση των διαφόρων κατηγοριών αδειών.

Επίσης, η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης στην αντιμετώπιση της αυξητικής τάσης όλων των μορφών παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας.
 
Κατά την συζήτηση ακούστηκαν και καταγγελίες από τον βουλευτή του δημοκρατικού συναγερμού Κώστα Κωνσταντίνου ότι στην Πάφο κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ ευνοεί μέλη του σώματος που πρόσκεινται στο κόμμα.

Τέλος η Βουλή, ομόφωνα ψήφισε το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιείται η συνθήκη της Λισσαβώνας με στόχο τη σύσταση μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας καθώς επίσης και το νομοσχέδιο που επιτρέπει την συμμετοχή της Κύπρου στο μηχανισμό προυπόθεση για να μπορέσει η Κύπρος να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Σχετικά με την Επιτροπή Οικονομικών η οποία συζήτησε θέμα φορολόγησης του στοιχήματος ανατήχθηκαν δύο θέσεις, αν θα φορολογείται ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με 3% θέση της κυβέρνησης ή αν θα φορολογείται το ακαθάριστο κέρδος κάτι το οποίο φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των κομμάτων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αφού καταθέσει περισσότερα στοιχεία το Υπουργείο Οικονομικών.


 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.