Νέο καμπανάκι Κομισιόν στην Κύπρο

Ένα βήμα πριν το εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία για παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά με την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ενεργοποίησε η Κομισιόν, διαπιστώνοντας δύο παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά με την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων:

1.    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι κυπριακές Αρχές επιβάλλουν πλήρες τέλος ταξινόμησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται από άλλα κράτη-μέλη, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ηλικία ή τον αριθμό των διανυθέντων χιλιομέτρων.
2.    Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι «οι κυπριακοί κανόνες δεν επιτρέπουν σε όσους υπόκεινται σε φόρο εισαγωγής μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, «να αμφισβητήσουν τον συγκεκριμένο υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης που πραγματοποιούν οι φορολογικές αρχές» της Κύπρου.

Η Κομισιόν αναμένει πλέον από τις κυπριακές Αρχές να τροποποιήσουν τη νομοθεσία τους και να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, εντός δίμηνης προθεσμίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι θα προσφύγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.