Ποια είναι τα νέα πρόσωπα του Υπουργικού

Νέα πρόσωπα στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα και την πολιτική σκηνή, έφερε η ανακοίνωση για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δυναμική είναι η παρουσία των γυναικών στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο αλλα και σε θέσεις κλειδιά .Σημαντικές και οι νέες προσωπικότητες που καλούνται να αναλάβουν χαρτοφυλάκια υπουργείων στη Νέα Κυβέρνηση.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών από τα χέρια του Μάριου Δημητριάδη θα παραλάβει στις 28 του μηνός η κυρία Βασιλική Αναστασιάδου η οποία από το 2013 κατέχει την θέση της γενικής διευθύντριας της Βουλής των αντιπροσώπων. Γεννήθηκε στις 3 Μαίου του 1958 και σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Αναστασιάδη , και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Το νεοσύστατο Υφυπουργείο Ναυτιλίας  περνάει επίσης σε γυναίκεια χέρια και συγκεκριμένα στα χέρια της κυρίας Νατάσας Πηλείδου της γενικής διευθύντριας του Κυπριακού οργανισμού Προώθησης επενδύσεων . Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική φιλολογία . Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις ενώ εργάστηκε με την PWC στην Κύπρο το Μιλάνο και το Λονδίνο . Εχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό .

Γυναίκα επίσης αναλαμβάνει και τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου . Τον κύριο Βικτωρα Παπαδόπουλο θα αντικαταστήσει από την πρώτη Μαρτίου η κυρία Κλέλια Βασιλείου. Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι αποφοίτησε από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού και κατέχει πτυχίο στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και διετέλεσε Διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου.

Νέο προσωπο αναλάμβάνει και το Υπουργείο Υγείας. Από τον κυριο Γιώργο Παμπορίδη το χαρτοφυλάκιο θα παραλάβει ο κυριος Κωνσταντινος Ιωάννου , 49 ετών πατέρας τριών παιδιών . Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company,και υιός του γνωστού ορθοπεδικού και πρώην προέδρου του Παγκυπριου ιατρικού συλλόγου Νίκου Ιωάννου. Επίσης, από το 1997 είναι ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IMH . Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό με τιμητική διάκριση από το School of Hotel Administration, SC Johnson Business School - Cornell University, USA στον τομέα Management in Hospitality MMH.

Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο κυριος Σαββας Αγγελίδης 44 ετων . Ασκεί την Δικηγορία από το 1997 συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ποινικού, αστικού και εταιρικού δικαίου, αστική ευθύνη εργοδότη και διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων που αφορούν ιατρική αμέλεια. Είναι καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University. Είναι Δικηγόρος- Νομικός Σύμβουλος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Το Υπουργείο Παιδειας αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την δημοτική εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη από την θέση του δασκάλου του βοηθού διευθυντή διευθυντή και ακολούθως του Επιθεωρητή ο κυριος Κωστας Χαμπιαούρης. Σήμερα κατέχει την θέση του πρώτου λειτουργού εκπαίδευσης . Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών. Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου . Είναι πατέρας τριών παιδιών με πτυχία στις οικονομικές επιστήμες την κοινωνιολογία και τις πολιτικές επιστήμες .Εργάστηκε ως οικονομολόγος και μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος του ινστιτούτου πολιτισμού του ΔΗΣΥ πρόεδρος της εταιρείας κοινωνιολόγων Κύπρου . Υπηρέτησε από την θέση του βουλευτή διατελώντας αναπληρωτής και πρόεδρος κοινοβουλευτικών επιτροπών .

Την θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κύριος Πέτρος Δημητρίου 33 ετων . Γεννήθηκε στην Λάρνακα όμως από το 1989 διαμένει στην Λεμεσό . Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπηρέτησε την φοιτητική παράταξη Κυπρίων Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου . Από το 2012 μέχρι το 2014 διετέλεσε πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της φοιτητικής παράταξης πρωτοπορία . Το 2014 ανέλαβε την προεδρία της ΝΕΔΗΣΥ ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού νεολαίας Κύπρου. Είναι νυμφευμένος και πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του παιδί.


Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.