5 νέα πρόσωπα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μετακίνησεις, εκπλήξεις και οι "άγνωστοι" υπουργοί

Ανακοινώθηκε το νέο Υπουργικό. Πιάνουν Δουλεία από την 1η Μαρτίου.

Πέντε είναι τα νέα πρόσωπα στο νέο υπουργικό Συμβούλιο του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, καθώς τα υπόλοιπα 7 συνεχίζουν από το προηγούμενο σχήμα, εκ των οποίων οι 5 και στο ίδιο χαρτοφυλάκιο.

Νέα πρόσωπα είναι ο Κώστας Χαμπιαούρης στο Υπουργείο Παιδείας, ο Σάββας Αγγελίδης στο Υπουργείο Άμυνας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργείο Υγείας και η Βασιλική Αναστασιάδου στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Στο νέο σχήμα, συνεχίζουν ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Κώστας Καδής που μετακομίζει από το υπουργείο Παιδείας στο Γεωργίας.

Τα ίδια χαρτοφυλάκια διατηρούν οι Χάρης Γεωργιάδης στο υπουργείο Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Ιωνάς Νικολάου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ο Γιώργος Λακκοτρύπης στο Υπουργέιο Ενέργειας και η Ζέτα Αιμιλιανίδου στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου διορίζεται ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος προδρόμου ενώ υφυπουργός παρά τω προέδρω συνεχίζει ο Βασίλης Πάλμας.

Γυναικεία παρουσία έχουμε στο νεοσύστατο υφυπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο αναλαμβάνει η Νατάσα Πηλείδου, καθώς και στη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου όπου διορίστηκε η Κλέλια Βασιλείου.

Στη θέση του Διευθυντή του γραφείου του ΠτΔ ο Πέτρος Δημητρίου, πρόεδρος της Νεδησυ διαδέχεται τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού ανακοινώθηκε από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Κυβερνητικό εκπρόσωπο στις 2 ακριβώς, όπως προανήγγειλε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνοντας πως οι επιλογές του αντανακλούν την δέσμευση του για κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

 «Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν παρέλειψε με ανάρτηση του στο ΤWITTER να ευχαριστήσει όλους τους απερχόμενους, υπουργούς και τους συνεργάτες του στο προεδρικό, για την εξαίρετη συνεργασία και για το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει.» είπε ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης.

Καμία αλλαγή δεν είχαμε σε σχέση με τους 4 προεδρικούς Επίτροπους, όπου επαναδιορίστηκαν οι Φώτης Φωτίου, Ιωάννα Παναγιώτου, Γιαννάκης Γιαννάκη και Ιωσηφίνα Αντωνίου επαναδιορίζονται.

Το νέο υπουργικό σχήμα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα το υπουργικό σχήμα διαμορφώνεται ως εξής:

Υπουργείο Οικονομικών - Χάρης Γεωργιάδης

Υπουργείο Εξωτερικών - Νίκος Χριστοδουλίδης

Υπουργείο Εσωτερικών - Κωνσταντίνος Πετρίδης

Υπουργείο Εργασίας - Ζέτα Αιμιλιανίδου

Υπουργείο Ενέργειας - Γιώργος Λακκοτρύπης

*Υπουργείο Παιδείας - Κώστας Χαμπιαούρης

Υπουργείο Δικαιοσύνης - Ιωνάς Νικολάου

Υπουργείο Γεωργίας - Κώστας Καδής

*Υπουργείο ʼμυνας - Σάββας Αγγελίδης

*Υπουργείο Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου

*Υπουργείο Συγκοινωνιών: Βασιλική Αναστασιάδου

*Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόδρομος Προδρόμους

Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου

Υφυπουργός παρά τω προέδρω - Βασίλης Πάλμας

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου

Διευθυντής Γραφείου Προέδρου: Πέτρος Δημητρίου

Επίτροπος Ανθρωπιστικών: Φώτης Φωτίου

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου

Επίτροπος Εθελοντισμού: Γιαννάκης Γιαννάκη

Επίτροπος Ισότητας Φύλου: Ιωσηφίνα Αντωνίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την εξαίρετη συνεργασία καθώς και για το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει οι Υπουργοί και οι συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο που αποχωρούν.

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, 2018.

Αποχωρεί από το Προεδρικό ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Σοφοκλέους. Υπήρξε συνάντηση των δύο ανδρών, όπου και κατέληξαν στην εν λόγω απόφαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αποχώρηση του κ. Σοφοκλέους αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν το πρόσωπο που χειρίστηκε τη σύνταξη του προεκλογικού του προγράμματος και σήκωσε με επιτυχία το βάρος της εκπροσώπησης του Προέδρου σε τηλεοπτικές συζητήσεις.

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αντανακλά αυτό που είχατε δηλώσει πρόσφατα περί ευρείας κοινωνικής αποδοχής;

«Αυτό πιστεύω. Η κοινωνία θα κρίνει από αυτά που θα ανακοινωθούν». Είπε ο Πρόεδρος.
Ο ΠτΔ  ανάρτησε την νέα σύνθεση του Υπουργικού του Συμβουλίου στην σελίδα του στο Facebook Κυριάκος Πομηλορίδης

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.