Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του ΕΚ

 Αρχίζει το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο ''Φιλοξενία'' η Διάσκεψη των Προέδρων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 
Η Διάσκεψη των Προέδρων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σιούλτς, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο του Ευρωκοινοβουλίου και την απαρτίζουν ο Πρόεδρος και οι αρχηγοί όλων των πολιτικών ομάδων του Σώματος. 
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης,   ο κ. Σουλτς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, διάρκειας 40 λεπτών.  Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
 
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς μετεβησαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», όπου παρακάθισαν σε κοινή συνάντηση των μελών της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Διάσκεψης ων Προέδρων, που ήταν διάρκειας δύο ωρών. 
 
Στις 8, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο. 
 
Αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων με επικεφαλής τον κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση στις 11.40 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.