Εγκαίνια του Λανίτειου σταδίου και θεμέλιος λίθος για τις νέες εγκαταστάσεις

Τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Λανιτείου Σταδίου τέλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταθέτοντας την ίδια ώρα και το θεμέλιο λίθο για την ανάπλαση των κτηρίων. Όραμα της κυβέρνησης είπε ο Νίκος Αναστασιάδης ο συνολικός εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού συστήματος, με την εφαρμογή στοχευμένων εκπαιδευτικών πολιτικών.Όραμα της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία, είναι η διαμόρφωση πολιτών, οι οποίοι, πέραν από γνώσεις και δεξιότητες, να διαθέτουν ήθος, ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ιστορική ταυτότητα και να είναι ικανοί να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή εγκαινίων του Λανιτείου Σταδίου στη Λεμεσό: «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε προχωρήσει σε μια προσπάθεια για συνολικό εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με την εφαρμογή στοχευμένων εκπαιδευτικών πολιτικών και την εισαγωγή δεκάδων μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών. Μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαχρονικών αδυναμιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στην ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους». 

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κατέθεσε επίσης και τον θεμέλιο λίθο για την ανάπλαση των κτηρίων, τονίζοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει έργα 100 εκατομμυρίων σε σχολεία: «Ο προϋπολογισμός του έργου για την ανάπλαση των κτηρίων υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κατεδαφίσεις μέρους των υφιστάμενων κτηρίων και ανέγερση νέων, ανάμεσα στα οποία και αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Το υφιστάμενο κτήριο της διοίκησης παραμένει και θα αναβαθμιστεί μετά την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων». 

Το κόστος για την αναβάθμιση του Λανιτείου Σταδίου, ανήλθε στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.