Άμεση προώθηση της συμφωνίας για την εντατική του ΓΝΛ

Στον αποηχο των όσων έγιναν τα τελευταία 24ωρα στο τομέα της υγείας το αρμόδιο Υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών εντατικολόγων για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κλινική εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Μόνιμες λύσεις συνεχίζει να ψάχνει το Υπουργείο Υγείας για πλήρη στελέχωση της εντατικής μονάδας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το Υπουργείο στον απόηχο τον όσων έγινα τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκήρυξε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών τριών η τεσσάρων ειδικών ιατρών με εξειδίκευση στην εντατικολογία, προκειμένου να εργαστούν για περίοδο έξι μηνών στην κλινική εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με τίμημα 85.129 ευρώ. 

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού ο οικονομικός φορέας που θα επιτύχει θα είναι υπόλογος στον διευθυντή της κλινικής εντατικής θεραπείας. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 25 Ιανουαρίου. 

Χθες εξάλλου, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου υγείας ανακοίνωσε πως από Δευτέρας πιάνουν δουλειά άλλοι δυο εντατικολόγοι οι οποίοι θα βοηθήσουν τους 4 εντατικολόγους που απέμειναν στην εντατική ενώ από την 1η Μαρτίου πιάνει δουλειά και εντατικολόγος από την Ελλάδα. Όπως λέχθηκε χθες η μονάδα εντατικής θεραπείας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας δεν θα διαθέτει απογευματινή εφημερία. 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.