Κατοχυρώνει τα start ups το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Νομοσχέδιο που κατοχυρώνει τα start ups παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι για την υλοποίηση του είναι αναγκαία η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Υφυπουργείο Ανάπτυξης.

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατοχύρωση, υποστήριξη και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων, τα γνωστά start-ups.

Οπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε αυτό καθορίζεται ως φορέας συντονισμού, παρακολούθησης και διαχείρισης μητρώου, το Υφυπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 «Νομίζαμε ότι ήταν εφικτό να είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο. Αυτό ίσως καθυστερήσει τη σύσταση του μητρώου.»

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα έχει ξεκινήσει να μελετά το νομοσχέδιο, διαβεβαίωσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προϊόντων Λιανικής της Τράπεζας, Κωνσταντίνος Βραχίμης.

 «Με τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου από το Κράτος για τη σύσταση και λειτουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων ο τομέας αναμένεται ότι θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα βασιζόμενος στις προσπάθειες νεαρών επιχειρηματιών.»

Το νομοσχέδιο προχωρά στην κατηγοριοποίηση των start-ups σε επιχειρήσεις γενικού σκοπού και επιχειρήσεις ένταξης, καθορίζοντας τις υποχρεώσεις τους, ενώ προνοεί την αξιοποίηση 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαίκό Κοινωνικό Ταμείο με σχέδιο δράσης που έχει ως ορίζοντα το 2020.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.