Ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου για δασικό πάρκο Ακάμα

Με την παρουσίαση του σχεδίου για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, ξεκινά η υλοποίηση ενός ονείρου τριακονταετίας, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.Στόχος η προστασία της φύσης και βιοποικιλότητας και η αύξηση των επισκεπτών στον Ακάμα και την Πόλη Χρυσοχούς.

Σήμερα άρχισε η υλοποίηση ενός ονείρου 30 ετών.

Αυτό ανέφερε, για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, που είναι έκτασης 77 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Το πρωί παρουσιάστηκαν οι τελικοί σχεδιασμοί για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα με τον κύριο Κουγιάλη να μιλά για αναζωογόνηση και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ακάμα, αλλά και ολόκληρου του διαμερίσματος της πόλης Χρυσοχούς.

«Προσδοκούμε ότι, με την κατασκευή αυτού του πάρκου, θα προστατέψουμε, αποτελεσματικά, τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, θα αναδείξουμε το άπειρο κάλλος της περιοχής του Ακάμα, θα προσελκύσουμε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.»

Τη διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα θα αναλάβουν το Τμήμα Δασών και οι κοινότητες της περιοχής.  

 Όπως είπε«Από αυτό το πάρκο θα έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη οι κοινότητες της περιοχής του Ακάμα.  Θα προέρχονται από τις διάφορες δραστηριότητες που θα επιτραπούν εντός του πάρκου στους επισκέπτες.»

Το σχέδιο θα τεθεί σε ευρεία διαβούλευση στις 19 Ιανουαρίου, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η κατασκευή του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Παναγιώτης Κυπριανού

Giorgos

13/01/2018>09:01

Καλά να κάνουν ο κουγιάλας και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που θέλουν "τάχα δραστηριότητες για τους επισκέπτες" να καταλάβουν πος ο κόσμος που επισκέπτεται αυτή την απομίναντι φυσική περιοχή είναι για να απολαύσουν την φύση και την ανησυχία της περιοχής που τιν καταστρέφουν η ανεξέλεγκτες εισροές τετράτροχων οχημάτων όπως οι γουρούνες και άλλες παράνομες δραστηριότητες. "ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΕΣΘΙΤΟΠΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΑΚΑΚΑΜΑ"...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.