Από γιατρούς το μεγαλύτερο σοκ για τον Υπ. Υγείας

Σε απολογισμό του έργου του Υπουργείου του, προέβη ο Υπουργός Γιώργος Παμπορίδης.Όπως αποκάλυψε αυτό που του προκάλεσε σοκ κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι η άρνηση των γιατρών να εργαστούν στην εντατική μονάδα, παρόλο που εκπαιδεύτηκαν ως εντατικολόγοι από το Κράτος.

«Ίσως πρώτη φορά σοκαρίστηκα τόσο από αντίδραση ιατρών από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου να αρνούνται ιατροί να υπηρετήσουν για τέσσερις η οκτώ εβδομάδες σε μια μονάδα απειλώντας ότι θα παραιτηθούν εάν τους ζητηθεί να το πράξουν δεν ξέρω εάν η ΠΑΣΥΚΙ έχει να πει κατι γι αυτό .»

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, κατά τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου του, σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένοι γιατροί που έχουν εκπαιδευτεί από το Κράτος, πρόβαλαν ως δικαιολογία την πρόσληψη τους με άλλη ειδικότητα και όχι του εντατικολόγου.

Ο κύριος Παμπορίδης ανέφερε ακόμη πως για την κάλυψη των ελλείψεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και σε άλλα τμήματα των νοσοκομείων, προωθείται συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας για την έλευση γιατρών.

 «Θα μετακαλούνται ομάδες ειδικών από την Ελλάδα και ακολούθως θα επεκταθεί και με το Ισραήλ χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται οι ασθενείς και οι οικογένειες τους στο εξωτερικό.»

Ερωτηθεις για τις αντιδράσεις απο τους ιατρους τους δημοσιου απάντησε πως Ανέφερε από  πλευράς της ΠΑΣΥΚΙ , υπάρχουν αντιδράσεις για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται. 

 «Η ΠΑΣΥΚΙ δεν είναι εκεινη που παραπονιέται συνέχεια για ελλειψη ειδικοτήτων και διάφορα άλλα θεματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να τελει υπο την αίρεση μια συνδικαλιστικής οργάνωσης αν θα έρθει ένας παιδονευρολόγος να χειρουργήσει ένα παιδάκι στην Κυπρο.»

Σε σχέση με την ηλεκτρονική υγεία ο κύριος Παμπορίδης ανέφερε ότι έχει εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό συμβούλιο το νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα καθιερωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος και ότι άμεσα θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

 Και αποκάλυψε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρία του οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας το οποίο έχει την ευθύνη για ανάπτυξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων και των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας, μέσα από μεταρρυθμίσεις. Και διαβεβαίωσε ότι σε 17 μήνες η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των πολιτών θα είναι πλέον γεγονός.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...