Μειώνεται η ανεργία αλλά με ρυθμούς χελώνας

Μειώνεται, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, η ανεργία στην Κύπρο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Η Κύπρος εξακολουθεί να έχει την τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, με το ποσοστό της ανεργίας να αγγίζει το 11%.

Μόλις 2,1% μείωσης μέσα σε ένα χρόνο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2017 βρισκόταν στο 11% και τον αντίστοιχο μήνα το 2016 στο 13,1%

Σύμφωνα με τη Eurostat στην Κύπρο 47 χιλιάδες άτομα ήταν άνεργοι το Νοέμβριο του 17 ενώ τον Νοέμβριο του 16 55χιλιάδες.

Ωστόσο η Κύπρος εξακολουθεί να έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη κατατάσσοντας μας στην τρίτη χειρότερη θέση με την Ελλάδα να έχει τα ψηλότερα ποσοστά στο 20,5% το Σεπτέμβριο του 2017 και την Ισπανία στο 16,7%. Την χαμηλώτερη ανεργία έχει η Τσεχία στο 2,5% και ακολουθεί η Γερμανία και η Μάλτα με 3,6%

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Κύπρο. Το Νοέμβριο του 2017, το ποσοστό ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 4,1%

Σύμφωνα με την Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ των 28 ήταν 7,3% το Νοέμβριο του 2017 από 8,3% το Νοέμβριο του 2016. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που διαπιστώθηκε στην ΕΕ των 28 από τον Οκτώβριο του 2008.

Η Eurostat εκτιμά ότι 18 εκατομμύρια 116 χιλιάδες πρόσωπα στην Ευρώπη εκ των οποίων τα 14 εκ 263 χιλιάδες στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι το Νοέμβριο του 2017.

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

10/01/2018>11:34

OTAN SE MIA ΧΩΡΑ ΧΑΒΟΥΖΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΑΡΑΝΟΜΑ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΑΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΥΠΡΙΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΧΝΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.