Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων σε Ηλιάδη, πρόστιμο €120 χιλιάδες σε Τρ. Κύπρου

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς και €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.

Η Τράπεζα Κύπρου ως νομική οντότητα και ο Ανδρέας Ηλιάδης, τότε διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, κρίθηκαν ένοχοι στις 14 Δεκεμβρίου 2017, για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.

Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους σε άλλες τέσσερις κατηγορίες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν επίσης τα τότε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης, οι οποίοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.


Κώστας Γαβριηλίδης

07/01/2018>11:04

Ο κ. Ηλιαδης ενσυνήδειτα παραπληροφορούσε τους καταθέτες, μετόχους και κατόχους αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου και σίγουρα του αξίζει μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης. Βέβαια εκκρεμούν εναντύον του όπως και της Τράπεζας Κύπρου και άλλες κατηγορίες. Οι όποιες μέχρι τώρα αθωοτικές αποφάσεις εναντύον τους, ήταν για διαδικαστικούς λόγους. Ο κ. Ηλιαδης και η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να πληρώσουν όπως βέβαια και άλλοι που φέρουν ευθύνη για την εξαφάνιση των κόπων μιας ζωής πολλών οικογενειών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κώστας

06/01/2018>11:26

Ο κ. Αντρέας Ηλιάδης ενσυνείδητα παραπλάνησε εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες, μετόχους και κατόχους αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου. Φέρει τεράστια ευθύνη για την οικονομική και όχι μόνο, ευθύνη χιλιάδων οικογενειών. Δεν είναι βέβαια ο μόνος που φέρει ευθύνη εντός της Τράπεζας Κύπρου ή και εκτός. Η ποινή αυτή είναι πολύ μικρή για το μέγεθος της ζημιάς που αυτός επέφερε. Εκκρεμούν βέβαια και άλλες υποθέσεις εναντύον του. Πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα όπως βέβαια και όλοι οι άλλοι συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.