Στεφάνου: Η Τουρκία δημιουργεί αδιέξοδα

 Η Τουρκία, ακολουθώντας μια αρνητική και κωλυσιεργό στάση στο Κυπριακό επιχειρεί τη δημιουργία αδιεξόδων, τα οποία να της χρησιμεύσουν να εξωθήσει τα πράγματα σε ένα 'κλείσιμο' του Κυπριακού, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 
 
''Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί τη σύγκληση μιας τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης, διότι έτσι θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει το στόχο του 'κλεισίματος' του Κυπριακού και 'κλείσιμο' του Κυπριακού για την Τουρκία είναι η δημιουργία δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο μέσα από την αναβάθμιση του ψευδοκράτους'', είπε ο κ. Στεφάνου, ερωτηθείς για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Κυπριακό, ύστερα από τον χαιρετισμό που απεύθυνε στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η κυριαρχία του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία: μια διαδικασία μετάβασης», που έγινε στη Δημοσιογραφική Εστία. 
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ''είναι φανερό ότι η Τουρκία, ακολουθώντας μια αρνητική και κωλυσιεργό στάση στο Κυπριακό επιχειρεί τη δημιουργία αδιεξόδων που να χρησιμεύσουν στην Τουρκία να εξωθήσει τα πράγματα σε ένα ‘κλείσιμο’ του Κυπριακού και όχι σε λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, μέσα από την εκτροπή από τη βάση λύσης του Κυπριακού, αλλά και μέσα από την εκτροπή από τη συμφωνημένη διαδικασία που ακολουθείται, δηλαδή, τη διαδικασία του διακοινοτικού διαλόγου''. 
 
Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί, να παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τη διεθνή νομιμότητα. 
 


 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.