Η Πραξούλα ξαναχτυπά!

 

Η τέως Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου- Κυριακού, καταγγέλλει δημόσια "παρέμβαση" που – όπως η ίδια υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή της - επιχείρησε να κάνει η εκτελεστική εξουσία προς την κατεύθυνση του δικηγόρου της με σκοπό τον εκφοβισμό της και την απόσυρση της προσφυγής.

Η "παρέμβαση", σύμφωνα με την κ. Αντωνιάδου, έγινε – όπως αναφέρεται στην εν λόγω δήλωση - ενόψει της πρώτης εξέτασης της προσφυγής που έχει καταχωρήσει η ίδια στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της νομιμότητας του τρόπου που έχει πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ανασχηματισμό της 20ης Μαρτίου 2012.

«Συγκεκριμένα στις 20:44 το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου 2012 και μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, ο Υπουργός Συγκοινωνιών κύριος Φλουρέντζος τηλεφώνησε στον δικηγόρο μου και με φανερά ανήσυχο και έντονο ύφος του υπέδειξε να με πείσει να αποσύρω την προσφυγή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί υπήρχε δήθεν 'καταπελτική μαρτυρία' και ότι ως εκ τούτου θα 'ρεζιλευόταν' η πελάτισσα του», προσθέτει στη δήλωσή της.

''Ο δικηγόρος μου'', συνεχίζει, ''του υπέδειξε βέβαια ότι αν υπάρχει μαρτυρία πρέπει να κατατεθεί στο Δικαστήριο και όχι να χρησιμοποιείται ως εκφοβισμός εκτός δικαστηρίου. Την επόμενη μέρα ο δικηγόρος μου με ενημέρωσε για το συμβάν το οποίο και ο ίδιος θεωρεί ως προσπάθεια παρέμβασης της Εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη και ότι ως τέτοιο πρέπει να καταγγελθεί'', τονίζει μεταξύ άλλων η κυρία Αντωνιάδου.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Πρ. Αντωνιάδου, ο Υπ. Συγκοινωνιών

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιος Φλουρέντζος, απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην ανακοίνωση της τέως Υπουργού Εμπορίου, περί εκφοβισμού του δικηγόρου της, με αφορμή την προσφυγή που έχει καταχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της νομιμότητας του τρόπου που έχει πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ανασχηματισμό της 20ης Μαρτίου.

''Απορρίπτω τους ισχυρισμούς της κυρίας Πραξούλας Αντωνιάδου και σε καμιά περίπτωση δεν προέβηκα σε εκφοβισμό του δικηγόρου της, ο οποίος τυγχάνει προσωπικός μου φίλος και θα ήταν εκ μέρους μου μη πρέπον να προβαίνω σε εκφοβισμούς'', αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός.

Σημειώνει ότι αυτό που εξέφρασε στον κ. Γεωργίου ''ήταν την άποψή μου ότι με βάση τα όσα γνώριζα, δεν υπάρχει υπόθεση'' και διερωτάται ''από πού και ως πού η έκφραση γνώμης, συνιστά εκφοβισμό, όπως ισχυρίζεται η κυρία Αντωνιάδου''.

Στη γραπτή δήλωση ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναφέρει ότι λόγω του επαγγέλματός του γνωρίζει πολύ καλά να σέβεται τα δικαστήρια και τους θεσμούς.

''Εν πάση περιπτώσει, σε καμιά περίπτωση η φιλική συνομιλία μου με τον κύριο Γεωργίου δεν μπορούσε και δεν μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στα της Δικαιοσύνης. Εξάλλου, είθισται μεταξύ δικηγόρων να ανταλλάσσονται απόψεις'', καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φλουρέντζος.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.