Δεν υπογράφεται το συμβόλαιο για τις ταυτοποιήσεις (video)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, έχει αποφασίσει κατά πλειοψηφία, να μην υπογράψει το συμβόλαιο για το πρόγραμμα ταυτοποιήσεων οστών αγνοουμένων.

Ως εκ τούτου το επόμενο βήμα είναι η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους να απευθυνθεί τελικά σε εργαστήριο εκτός Κύπρου.Ωστόσο, λόγω του ότι αριθμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστιτούτου έχουν υποβάλει παραίτηση, φαίνεται να υπάρχει ακόμη ένα ελάχιστο περιθώριο για υπογραφή του Συμβολαίου. Προϋπόθεση ωστόσο είναι η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λύπη εκφράζει η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο θέμα των ταυτοποιήσεων

Η μη υπογραφή του συμβολαίου για το θέμα του Προγράμματος των ταυτοποιήσεων λειψάνων των αγνοουμένων από μέρους του Ινστιτούτου Γενετικής οδηγεί στην απομάκρυνση του προγράμματος από την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας, παράλληλα, την πολύ μεγάλη λύπη της Κυβέρνησης για την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε στο θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το θέμα του προγράμματος της ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων «η μη υπογραφή του συμβολαίου από μέρους του Ινστιτούτου Γενετικής οδηγεί στην απομάκρυνση του προγράμματος από την Κύπρο».

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «για λόγους αρχής, αλλά και κύρους ενός δικοινοτικού θεσμού, όπως είναι το Ινστιτούτο Γενετικής το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του προγράμματος, εργάστηκε πολύ έντονα και προς διάφορες κατευθύνσεις για να πετύχει την παραμονή του προγράμματος στην Κύπρο». 

Σημείωσε ότι «είναι αλήθεια ότι από μέρους του 3ου μέλους της ΔΕΑ τέθηκαν όροι στη διάρκεια της μακράς συζήτησης του θέματος, που δεν ήταν εύκολο για το Ινστιτούτο Γενετικής να τους αποδεχθεί». 

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου: 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.