Αποφασίζουν την Τρίτη για υποψήφιο (videos)

 

 

 

Την ερχόμενη Τρίτη αποφασίζουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τον
υποψήφιο. Πριν ωστόσο κατατεθούν οι Αρχηγοί των κομμάτων κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν ποιος θα είναι ο ρόλος και το πεδίο δράσης του όποιου υποψήφιου.


Με λίστες ονομάτων προσήλθαν στη νέα συνάντηση τους οι αρχηγοί των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Δεν μπήκαν ωστόσο στη λεπτομερή συζήτηση τους αφού μετά από αίτημα του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ Μάριου Καρογιάν ξεκαθαρίστηκε ποιοι θα είναι οι όροι εντολής του όποιου κοινού υποψηφίου. Και κυρίως η ευελιξία που θα του δοθεί για επαφές με κόμματα οργανώσεις και φορείς.

Από πλευράς ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιαννάκης Ομήρου, ζήτησε όπως στις βολιδοσκοπήσεις πιθανών υποψηφίων ξεκαθαριστεί ότι η κοινή πολιτική διακήρυξη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Από τη συζήτηση διάρκειας μίας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών προέκυψε σαφής προσανατολισμός των τεσσάρων κομμάτων σε συγκεκριμένο υποψήφιο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε πρώτη προτεραιότητα και για τον οποίο όλοι συμφώνησαν πως δεν υπάρχει ένσταση.

Κατά τη συζήτηση ηγέρθη το θέμα των παράλληλων συναντήσεων με τον κύριο Καρογιάν να ξεκαθαρίζει και δημοσίως ότι δεν προγραμματίζει άλλη συνάντηση με το ΑΚΕΛ αλλά μόνο με τον Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Συνάντηση η οποία όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, θα ασχοληθεί με ευρύτερα θέματα και όχι τις Προεδρικές εκλογές

Το Κίνημα των Οικολόγων όπως είχε δεσμευτεί η Γενική του Γραμματέας, Ιωάννα Παναγιώτου, παρουσιάστηκε στη συνάντηση χωρίς λίστα ονομάτων.

Σε ότι αφορά τα ονόματα που ακούστηκαν παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα του Κινήματος

Τα τέσσερα κόμματα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη οπόταν και ευελπιστούν όπως είπαν να γίνει και το καθοριστικό βήμα με την ανακοίνωση ονόματος υποψηφίου. Μ

έχρι τότε θα μεσολαβήσει η σύγκληση των συλλογικών τους οργάνων ενώ θα συνεχιστούν και οι διαβουλεύσεις με τους πιθανούς υποψήφιους για οριστικοποίηση των αποφάσεων τους. 

 

Nωρίτερα: 

Την Τρίτη αναμένεται το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, οι ηγέτες των οποίων συζήτησαν σήμερα το μέλλον της συνεργασίας τους στις προεδρικές εκλογές του 2013.

Ο κ. Καρογιάν ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη το απόγευμα για να συζητήσουν ξανά. «Στόχος μας», είπε «είναι στο τέλος Μαΐου να ορίσουμε και να καθορίσουμε τον υποψήφιο που μπορεί να ανταποκριθεί στα χαρακτηριστικά που θέσαμε». Παράλληλα ο κ. Καρογιάν, διαβεβαίωσε ότι ο ενδιάμεσος χώρος θα είναι συνεπής στο χρονικό ραντεβού που έδωσε.

 Από την πλευρά του πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση για συνεργασία στη βάση δύο πυλώνων: Μια προγραμματική διακήρυξη για εθνική στρατηγική, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τους θεσμούς, και νέα αντίληψη για την οικονομία.

Για να ολοκληρωθεί η πρόταση εξουσίας, πρόσθεσε, συζητήσαμε σήμερα και τον υποψήφιο που θα εκφράσει αυτή την πρόταση.

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνάντηση και για το πώς προχωρούν οι συζητήσεις.

Η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε με τη σειρά της ότι οι Οικολόγοι παραμένουν προσκολλημένοι στη διαδικασία και συνεχίζουν τις συζητήσεις στη βάση των εξελίξεων.

 

 

Στο βίντεο η ανταπόκριση του Χρίστου Χαραλάμπους στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Μέρα Μεσημέρι": 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.