Πρόταση Νικόλα: Αποκατάσταση και ανάπτυξη

Τις προτάσεις του για την Οικονομία παρουσίασε σήμερα o Νικόλας Παπαδόπουλος. O υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των οικονομικών τους κράτους με την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτάσεων του για την οικονομία.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε σειρά προτάσεων και φορολογικών κινήτρων με στόχο όπως ανέφερε την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Μάλιστα ανέφερε ότι το οικονομικό κόστος εφαρμογής του προγράμματος δεν είναι αποτρεπτικό.

«Οι περισσότερες προτάσεις είναι εισηγήσεις για μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Οι οποίες κατά τη δική μας εκτίμηση είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, μπορεί πρόσκαιρα να έχουν ένα οικονομικό κόστος αλλά θα αποφέρουν οφέλη.»

Ανάμεσα στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν προβλέπεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού με στόχο τον διπλασιασμό των χαμηλότερων συντάξεων σε βάθος δεκαετίας, η δημιουργία ειδικού ταμείου για αποζημίωση των Κύπριων κουρεμένων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων καθώς επίσης και η δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

«Θα υπάρχουν διαφανή κριτήρια σε ποιες περιπτώσεις θα κουρεύονται δάνεια σε ποιες περιπτώσεις θα απαλλάσσονται εγγυητές σε ποιες περιπτώσεις θα προστατεύονται οι οικίες.» ανέφερε.

Ο προεδρικός υποψήφιος υποστήριξε ότι υπάρχει εγκληματική καθυστέρηση στην προώθηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την Αίγυπτο, με στόχο την εξαγωγή του 90 τοις εκατόν του αποθέματος φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη.

 Ο κ. Παπαδόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου Αναστασιάδη και για το κούρεμα, ενώ στο στόχαστρο του μπήκε και η οικονομική πρόταση του έτερου προεδρικού υποψηφίου Σταύρου Μαλά. 

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.