Αναβάθμιση του τομέα της υγείας ζητούν Μαλάς και ΓΓ ΑΚΕΛ

Την ανάγκη αναβάθμισης του τομέα της υγείας τον οποίο θεωρούν πρωτίστης σημασίας τονίζουν ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά από επισκέψεις τους στα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αναβάθμισης του τομέα της υγείας τον οποίο θεωρούν πρωτίστης σημασίας.

Φτωχό συγγενή στον τομέα της υγείας, χαρακτήρισε την Πάφο, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς. Ο οποίος επισκέφθηκε, το πρωί, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, υποδεικνύοντας την ανάγκη για ενισχύσεις και αναβαθμίσεις.

 «Τα εξωτερικά ιατρεία τα οποία λειτουργούν σήμερα για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, να βγουν εκτός Νοσοκομείου, να δημιουργηθεί το κέντρο υγείας στη Γεροσκήπου έτσι ώστε, το Νοσοκομείου Πάφου, να λειτουργεί ως ένα δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, όπως πρέπει,» ανέφερε ο Σταύρος Μαλάς  

Επίσης το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με αφορμή τη χθεσινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να επανεξετάσει τα ζητήματα του τομέα της υγείας, καταγγέλλοντάς την, παράλληλα, ότι δεν έχει διάθεση να δαπανήσει χρήματα για την υγεία.

«Εξαγγέλλουν, καθημερινά, τους τελευταίους μήνες, δεκάδες εκατομμύρια προς διάφορες κατευθύνσεις. Με τον τρόπου που συμπεριφέρεται δεν πρόκειται να γίνει αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αντιθέτως, θα έχουμε πρόβλημα και με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.